9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSVali mees/naine, kelle number on sul telefonis

Vali mees/naine, kelle number on sul telefonis

Alljärgnevalt ei tule juttu romantilistest suhetest ega elukaaslase valikust, vaid ikka Riigikogu valimistest ja sellest, et valida tuleks Raplamaa muresid ja rõõme hästi tundev inimene, kes oleks Riigikogus ja selle tagatubades valmis tõeliselt meie piirkonna huvide eest seisma.

Helistasin mõni aeg tagasi Mulgi Kultuuri Instituudi juhile ja uurisin, kuidas on neil õnnestunud see, et nende MTÜ tegutseb osaliselt riikliku rahastusega (kultuuriministeerium annab neile ligi 20 000 eurot tegevustoetust), samal ajal kui kultuuriministeerium ei toetanud Kesk-Eesti kultuuriruumi programmi ideed ja ammu aega tagasi loobus viimasel hetkel osalemast Rapla maakonna muuseumi sihtasutuses.
See instituudi inimene ütles mulle siis, et tead, Mari, on väga tähtis, et sul oleks Riigikogus oma mees platsis, kes saaks sinu murest aru ja võtaks selle oma südameasjaks. Teeks nii Riigikogu kui ka valitsuse koridorides selgitustööd ja seisaks päriselt sinu huvide eest.
See oli minu jaoks see hetk, kui ma järsku taipasin, et see ilus lause, et me valime endale Riigikokku esindajaid, ei ole lihtsalt ilus lause, vaid me tegelikult ka valime inimest, kelle kohustus on seista meie piirkonna vajaduste ja arengu eest. Kahjuks on aga meie piirkonnas kandideerimas väga palju neid inimesi, kes ei tea Raplamaast mitte midagi, rääkimata siis sellest, et nad oleks valmis nagu emalõvid meie eest seisma.
Kunagi aastaid tagasi küsisime oma vanaemalt, keda tema siis Riigikogu valimistel valis. Ta ütles, et tema valis seda ilusat poissi. Küll oli meil siis nuputamist, keda vanaema silmas pidas. Lõpuks tuli välja, et ta valis Andrus Ansipi.
Meie tragöödia seisnebki selles, et Harju- ja Raplamaa valimispiirkonnas kandideerivad ilusad poisid ja tüdrukud, erakondade esinumbrid, tipp-poliitikud, kelle ilusate nägudega on valimiste eel meie teeääred palistatud. Kahtlemata on tegemist suurepäraste poliitikutega, kes on karjääri teinud nii Eesti valitsuses kui ka Euroopa Parlamendis, ent suure tõenäosusega ei tea nad Raplamaast midagi.
Siit ka minu üleskutse kõigile raplamaalastele: valige kohalik poliitik, kes tunneb Raplamaa muresid ja rõõme, julgeb oma arvamust välja öelda ja meie piirkonna huvide eest tõeliselt seista.

Kuidas valida sedaõiget raplamaalast?

Raplamaal Riigikokku oma esindajat saada on selle suure Harju-Raplamaa valimispiirkonna tõttu (kus on harjukatest valijaid kordades rohkem kui raplamaalasi) väga keeruline. Seepärast on oluline, et raplamaalased koondaksid oma hääled ühe-kahe kandidaadi selja taha ja teeksid heas mõttes kambaka, et garanteerida oma mehe/naise saamine Riigikokku.
Milline see inimene peaks olema? Esiteks peaks ta olema pädev poliitik, kes tõepoolest Raplamaad tunneb, näeb regionaalpoliitika kitsaskohti ja tunneb Raplamaa inimesi. Teiseks peaks tegemist olema inimesega, kes julgeb oma seisukohti väljendada ja teeb seda piisavalt jõuliselt, et suures poliitikas kuuldavaks saada. Kolmandaks peaks tal olema oma parteis piisavalt sõnaõigust ja autoriteeti ehk ta peaks olema oma erakonna valimisnimekirjas suhteliselt tipus. Ja neljandaks peaks see olema inimene, kelle number on sul telefonis (või vähemalt peaks see olema avalik), et sa saaksid talle vajadusel helistada ja tuletada meelde, et tema kohus on seista Raplamaa huvide eest.

Loe ka lk 7-9
poliitikute vestlusringi.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare