6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSEidapere kool tähistas riigi sünnipäeva erilisel viisil

Eidapere kool tähistas riigi sünnipäeva erilisel viisil

Helerin Väronen

Kui presidendi vastuvõtule Eesti Vabariigi sünnipäeva puhul kutsutud ei ole, siis tuleb vastav pidu ise teha. Eile toimus Eidapere koolis õpilaste enda algatusel läbiviidud pidulik vastuvõtt koos kätlemise ja tunnustusaktusega.
Eidapere kooli direktor Riina Tomingas sõnas, et tegelikult sai see üritus alguse juba sügisel, kui õpilasesindus käis välja idee, et nad võiksid teha oma kooli tänumedali. Selle jaoks, et teada, kellele seda aga anda, hakkasid õpilased koguma punkte näiteks oma kooli esindamise eest. Medal valmis kooli keraamikaringis ja kujutab Eidapere sümboliks oleva öökulli tiiba. Veebruaris tutvustasid klassijuhatajad vastuvõttu etiketti ja nii eesti keele kui ajalootundides oli Eesti Vabariigi medalitest täpsemalt juttu. Kolmapäeval tutvustasid 5.-9. klass kogu koolile presidente, tehes neist PowerPoint ettekanded. Kogu projektile pani punkti pidulik vastuvõtt, mis algas kätlemissteremooniaga. Direktoriga kätelda said kõik, alates lasteaialastest kuni kooli külalisteni välja. Aktuse osas jagati tunnustusi ja tänukirju tublimatele. Tunnustuse osaliseks said peale õpilaste ka õpetajad ja kooli toetanud asutused ja ettevõtted.
Õhtu üheks esinejaks oli Lennart Meri Hannes Sassi esituses, kes lasi end küll Lennu-taaduks kustuda. Varasemalt oli ta end Eidapere eluoluga kurssi viinud, nii et tema kõne oli päevakohane, sisaldades nii murekohti kui kohalikke rõõme.
Ürituselt ei puudunud ka suupistelaud, mille pealse olid sama päeva hommikul valmistanud õpetajate juhendamisel lapsed ise. Ka laua katsid lapsed ise.
Tomingase arvates läks üritus väga hästi korda ja ta on ülimalt tänulik kõigile õpetajatele, koolipersonaalile ja lastele, kes seda läbi viia aitasid. Kogu projekti eesmärgiks oli lastele näidata, kui suur töö tegelikult sellise ürituse organiseerimine on. Järgmine kord, kui mõni lastest pidulikule üritusele satub, on tal olemas ka teadmised, kuidas seal käituda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare