Heiki Nabi võitis Eesti sünnipäeval Ungari GP

Raplamaa Sõnumid

0
Heiki Nabi. Foto: Siim Solman

Eesti vabariigi sünnipäeval, 24. veebruaril toimus Györi linnas UWW rankingu seeria Ungari GP. Sellest võttis osa kolm Eesti kreeka-rooma maadlejat. Kahekordsel maailmameistril ja Londoni OM-i hõbedal Heki Nabil (-130 kg, MK Juhan) õnnestus teha suurepärane kingitus Eesti vabariigi sünnipäevaks – võita turniir!
Raskekaalus oli kokku 23 osalejat. Kvalifikatsiooniringis oli Heiki Nabi vaba, seejärel alistas ta 1/8 finaalis Alin Alexuc-Ciurariu (Rumeenia) 3:1, veerandfinaalis Sabah Shariati (Azerbaidžaan, 2016 Rio OM-i 3.) 2:1 ja poolfinaalis Marko Kocsevici (Horvaatia) 3:0. Finaalis oli Heiki parem Valgevene esindajast Georgi Chugoshvilist 2:0. Meistriklass meie maadlejalt!
Teistest Eesti sportlastest seljatas Denis Bolunov (-67 kg) kvalifikatsiooniringis Fredrik Holmquist Bjerrehuusi (Taani, 2018 MM-i 7. ja EM-i 5. koht), seejärel pidi ta aga 1/8 finaalis tunnistama Mohammad Hossein Elyasi (Iraan) paremust, punktikaotus 0:4. Kokkuvõttes Denisile kümnes koht 23 osavõtja hulgas. Helary Mägisalu (-60 kg, Vändra Suure Karu Pojad) platseerus 21 osavõtja hulgas 17ndaks. Suurema, OM-i kehakaaluga harjuv Helary oli kvalifikatsiooniringis vaba, seejärel 1/8 finaalis kaotas aga punktidega 1:6 Dalton James Robertsile (USA).