11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSHingestatud töö tervise edendamisel tõi Janno Ruusile ministri tunnustuse

Hingestatud töö tervise edendamisel tõi Janno Ruusile ministri tunnustuse

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut tunnustas 25. veebruaril toimunud vastuvõtul 2018. aasta tegusamaid tervisedendajaid igast Eesti maakonnast. Pidulik tseremoonia leidis aset Kadrioru kunstimuuseumis. Rapla maakonnast tõstis minister esile kohaliku politseijuhi Janno Ruusi panust tervisedenduse valdkonnas.

Ruusi kandidatuuri esitas Rapla maakonna tervisenõukogu eesotsas Ülle Laasneriga. Janno Ruusi eestvedamisel alustati Raplamaal 2015. aasta lõpus ennetusprogrammiga “Turvaline kodukant”, mille raames toimuvad Rap-lamaa erinevates kantides ja külades kohtumised, kuhu kaasatakse kohalik kogukond, kes kaardistab kanti puudutavad olulised tervise ja turvalisusega seonduvad probleemid ja pakub ka parimad lahendused. Rapla politseijaoskond pälvis ka 2018. aasta Rapla maakonna tervise ja turvalisuse edendaja tiitli.
“Samm-sammult kujundame elukeskkonda, kus tervislikke valikuid on järjest lihtsam teha. See puudutab nii liikumist, toitumist, aga ka vaimset tervist. Kogukondlikud tervisedendajad on väga head tööd teinud, aidates igas Eestimaa nurgas kaasa tervise hoidmise väärtustamisele,” ütles minister Riina Sikkut.
“See tunnustus on minu jaoks oluline, sest see on ju tagasiside tehtud tööle, mis näitab, et oleme teinud õigeid asju. Mul on siiralt hea meel, et Raplamaa kogukond on seda märganud,” ütles Janno Ruus ja lisas: “Täpsustan, et tunnustamine toimus küll pealinnas, kuid esitajaks oli meie oma maakond. Tervis ja turvalisus on meie keskkonnas omavahel tihedalt seotud, mistõttu võib öelda, et olen selle valdkonnaga kaudselt tegelenud kogu oma teenistusaja, 25 aastat. Otsesemalt või teadlikumalt viimased neli aastat. Selle aja jooksul on meil olnud üle 30 kohtumise Raplamaa erinevates külades ja kantides. Arutleme nendel kohtumistel turvalisuse teemadel ja püüame leida tegevusi või lahendusi, mis aitaks kogukonda võimestada. Paljud nendest teemadest on rohkem või vähem tervisega seotud. Kas sellest või millestki muust inspireerituna on ka meie tublid töötajad hakanud rohkem tervislikele eluviisidele rõhku panema. Püüan seda kõike ka omal nahal tunnetada. Liikumine teeb õnnelikumaks. Planeerime oma põhitööd nii, et jääks aega ka liikumiseks/sportimiseks. Ehk just seetõttu oleme kahel viimasel aastal saavutanud Lääne prefektuuri kõige sportlikuma politseijaoskonna tiitli. Oleme omaks võtnud tervisliku toitumise programme. See on parandanud vastupidavust, andnud vajalikku motivatsiooni ja parema tervise. Lõpetuseks tahan öelda, et kuigi see tunnustus anti minule, tunnen ma tehtus kogu meie jaoskonna suurt tuge.” Varem on Rapla maakonnast sama tunnustuse pälvinud Elari Hiis (2017), Liivia Vacht (2016), Tarmo Peterson (2015), Toomas Tõnisson (2014) ja Aivo Sildvee (2013).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare