-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
RSJoonas Šein: Nägin Raplas suuremat võimalust mängijana areneda

Joonas Šein: Nägin Raplas suuremat võimalust mängijana areneda

Siim Jõgis

Eelmisel nädalal ühines Avis Utilitas Rapla meeskonnaga kauaoodatud täiendus – tagamängija Joonas Šein (20, 194 cm). Tallinnast pärit noormees esindas seni Rapla konkurendi TalTechi värve.

Peamiselt mängis ta küll Saku I liigas, kus oli Tamsalu Los Toros/TalTechi meeskonnas. Seal viskas ta 20 mänguminuti jooksul keskmiselt 8,3 punkti ning noppis 4,7 lauapalli.
Oma debüüti Rapla meeskonna eest oleks ta soovinud teha juba kodupubliku ees Pärnu Sadama vastu 7. veebruaril. Vajalikke pabereid ei saadud selleks ajaks siiski korda ning seda kohtumist pidi noormees jälgima pingilt. Esimest korda jooksis ta Rap-la eest väljakule pühapäeval, 10. veebruaril võõrsil Valmiera Glass Via vastu. Väljakul viibis ta 11 minutit ja 47 sekundit, kuid ühtegi punkti ta selle ajaga ei visanud. Statistikasse päris nulliringi ei tekkinud – kirja sai ta ühe lauapalli ja ühe resultatiivse söödu.
Sadolini spordihoone kodupublikul tuleb Šeini mängude nägemiseks oodata märtsini. Küll aga on Rapla meeskond mängus juba homme – sõbrapäeval. Külla sõidetakse Tallinna Kalev/TLÜ-le. Šein ütles, et selles mängus minnakse kindlasti välja võidu peale. On ju Rapla fännidel kibe mälestus sellest, kui Tallinna Kalev/TLÜ võttis vahetult enne jõulupühi Raplas ülekaaluka võidu.

Oled nüüd juba nädal aega uues meeskonnas olnud. Kuidas oled jõudnud kõigega kohaneda?
Joonas Šein (pildil): Kõik on hästi laabunud. Tagasilööke minu jaoks ei ole olnud. Treenerid, füsiod ja fännid – kõigiga olen hästi läbi saanud.

Miks sa võtsid plaani vahetada klubi keset hooaega?
Et saada rohkem võimalust mängida. TalTechis oli meeskonnas rohkem liikmeid kui siin. Nägin siin enda jaoks suuremat võimalust mängijana areneda.

Kas Avis Utilitas Raplaga liitumine on sinu karjääris samm edasi?
Seda ei oska hetkel öelda. Pigem saab seda hiljem öelda, kuidas see samm minu karjäärile mõjus.

Rapla ja TalTechi mängujoonised, kui palju need teineteisest erinevad?
Enamjaolt neis väga suuri erinevusi ei ole. Muidugi on mingid kindlad liikumised, aga mõlema puhul on mängujoonises sees, et rünnakul tuleb lahendus leida kiiresti. Tingimata ei pea liikumist lõpuni viima.

Oled kindlasti rääkinud peatreener Toomas Annukiga. Millised ootused tema sulle on pannud?
Otseselt ei olegi mingeid suuri ootusi. Ta ütles, et mulle avaneb siin kindlasti võimalus ja et ta usub, et ma kasutan selle ära.

Eelmisel neljapäeval Pärnu Sadama vastu istusid veel pingil. Kas tegelikult oleksid juba siis väljakule tahtnud minna?
Muidugi oleks tahtnud. See oleks väga hea olnud, aga õnneks tuli järgmine mäng kiiresti peale.

Kuidas oma debüüdiga pühapäeval Valmiera vastu rahule jäid?
Esmane eesmärk oli aidata meeskond võidule. Ise oleksin saanud küll mingites olukordades paremini mängida. Ma polnudki sel Eesti-Läti ühisliiga hooajal ühes mängus nii pikalt platsil olnud.

Panin tähele, et sa oled vasakukäeline või vähemalt viskad vasaku käega. Kuidas sa tunned, kas see on sulle kuidagi eeliseks?
Kui esimest korda korvpallitrenni läksin, hakkasingi vasaku käega viskama. Samas olen mõlemakäeline. Kirjutan näiteks paremaga. Ma ei oska öelda, kas see eelise annab. Võib-olla ainult natuke.

Oled pärit Tallinnast ja hakkasid seal ka korvpalli mängima. Aga miks just korvpall?
Enne seda tegelesin ujumise ja peotantsuga. Nende kõrvalt hakkasin korvpalli mängima, aga lõpuks jäigi ainult korvpall.

Kannad numbrit 13. Kas sellel on mingi kindel tähendus sinu jaoks?
Minu jaoks on see kujunenud lemmikuks. Kui mängisin Audenteses, oli minu number 31. Siis otsustasin, et pööran numbrid lihtsalt ümber.

Kes on sinu eeskujud korvpallis?
Kui noorem olin, siis vaatasin oma endise meeskonnakaaslase Gregor Arbeti liigutusi väljakul. Tema tundus mulle huvitav mängija.

Sinu Facebooki lehte kaunistab Kevin Duranti pilt. Kas tema on ka sinu lemmik?
Jah, tema on ka üks lemmikuid.

Aga eesmärgid? Kuhu tahaksid korvpallis välja jõuda? Oled veel noor mängija.
Eks seda näitab aeg, aga minu esmane eesmärk on end n-ö käima saada siin Raplas. Tahaks Olybet Eesti-Läti ühisliigas olla tugev mängija. Sealt vaatame edasi.

Sõbrapäeval ootab Raplat ees mäng Tallinna Kalev/TLÜ vastu. Mis mõtete ja meeleoludega meeskond sellele vastu läheb?
Väga positiivsed meeleolud. Teeme veel mõned trennid enne ja valmistume mänguks nagu tavaliselt.

Ja lähete võidu peale välja?
Kindlasti.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare