7.7 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKalev Hõlpus tõi Rapla jooksuklubile kaks kuldmedalit

Kalev Hõlpus tõi Rapla jooksuklubile kaks kuldmedalit

Siim Jõgis

Möödunud nädalavahetusel, 9. ja 10. veebruaril toimusid Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis Eesti talvised meistrivõistlused kergejõustikus vanuseklassidele U18, U20 ja U23. Rapla jooksuklubile tõi kaks kuldmedalit meeste U20 vanusegrupis võistelnud Kalev Hõlpus.

Kõige kirkamad medalid teenis ta 3000 ja 800 meetri jooksudes. Nendest esimene – 3000 meetri jooks – peeti laupäeval, 9. veebruaril. Seal startis Hõlpuse suurima konkurendina Audentese SK kasvandik Robert Telpt. Nemad kahekesi finišijoonel kulla ja hõbeda ära jagasidki. Hõlpuse treener on Risto Ütsmüts.
Hõlpus rääkis, et ta soovis väga esikohta võita ning oli selle nimel ka palju tööd teinud. Tegemist oli tõesti kiire jooksuga, millest kõneleb see, et Hõlpuse võiduaeg 9 minutit 2 sekundit ja 57 sajandikku oli tema isiklikust rekordist parem tervelt kahekümne sekundiga. Teiseks jäänud Telpti aeg oli 9.02,91 ning tema parandas isiklikku rekordit viie sekundiga.
“Olin enne jooksu üsna enesekindel. Pärast starti jäin kolmandale kohale, aga ei olnud sellega rahul. Surusin end teiseks. Telpt tegi ees väga head tempot. Püsisin tal sabas, kuigi ma polnud harjunud pikalt sellist tempot hoidma. Kui lõpuni jäi veel kaks ringi, siis ta kiirendas. Hambad ristis püsisin tal kannul. Enne lõpusirge algust jäi üks aeglasem jooksja mulle ette ja ma koperdasin. Siis andsin jalgadele valu ja jõudsin napilt esimeseks,” rääkis Hõlpus.
800 meetri distants joosti järgmisel päeval, 10. veebruaril. Eelmise päeva pingutusest taastumiseks ei olnud just palju aega, kui tuli taas starti minna. Hõlpus ütles, et väsimust ta 3000 meetri jooksust ei tundnud, kuid jalalihased andsid tunda. “Lootsin joosta medali peale,” selgitas ta. Võistlus kulges üsna rahulikult. Poolteist ringi enne lõppu võttis Hõlpus vastu julge otsuse ning läks jooksu juhtima. Sellel positsioonil püsis ta viimase ringini.
“Martin Kivimaa tegi järsu lükke ja sööstis minust mööda nagu postist. Tegin tempovahetuse ja võtsin järele. Ei osanud arvata, et nii heas seisus olen. Viimane sirge sai otsustavaks – lõpuspurdiga lidusin kindlalt mööda ja võtsin teise kulla. Viimane 200-meetrine ring tuli alla 28 sekundi,” rääkis Hõlpus. Tema võiduaeg oli 2.03,57.
Ükski teine Rapla jooksuklubi esindaja medalile ei jõudnud. Küll aga heitles end U20 arvestuses 60 meetri jooksus finaali Anet Maripuu, kes sai kaheksanda koha.
Finaalis oli tema aeg 8 sekundit ja 33 sajandikku. Rapla jooksuklubi Facebooki lehelt leiab võistluste kohta sellise kokkuvõtte: “Oli nii õnnestumisi kui ka ebaõnnestumisi, kuid kõik asjaosalised andsid endast parima, mis vaat et kõige tähtsam.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare