-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSKaugküttetorustiku uuendamine vähendab soojakadu

Kaugküttetorustiku uuendamine vähendab soojakadu

Helerin Väronen

Märjamaa alevi soojatootja N.R. Energy uuendab kuni veebruari lõpuni kilomeetrisel lõigul kaugküttetorustikku. Tööde eesmärk on soojakao vähendamine alevis.


N.R. Energy juhatuse liikme Ahto Tisleri sõnul jõuab kaugküttetorustikus tsirkuleeriv vesi tarbijani senisest palju kõrgemal temperatuuril, jahtudes senisest vähem maha. Isolatsiooni korrastamine aitab vähendada ka katlamajast keskkonda lenduvate saasteainete hulka.
Tööde tegemiseks midagi üles ei kaevata, kuna tegemist on maapealse torustikuga. Tisler loodab, et inimesi kaugküttetorustiku uuendamise tööd ei sega. Hetkel on tööd poole peal ja nendega loodetakse valmis saada veebruari lõpuks. Torustiku isolatsioon on ajaga rüüstatud, tööde käigus see uuendatakse. Nii et peale soojema vee on edaspidi kaugküttetorustik esteetiliselt märksa kenam, lipendava ja rüüstatud isolatsiooni asemel plekiga kaetud.
Tisler loodab, et uue plekk-korpuse peal lumi ei sula. Ta lisas, et uued kaugküttetorustiku osad, mis nad on ehitanud, on juba isoleeritud torudest, nii et need on iseenesest hea soojapidavuse ja isolatsiooniga.
Seda osa Märjamaa alevist, mis on kaugküttesüsteemis, kütab võrguettevõtja N.R. Energy. Köetakse puiduhakkega. Tisleri sõnul uuendustööd kütte hinda tarbijale ei mõjuta, nii et investeeringu maksab kinni soojatootja. Märjamaal on mitu aastat olnud küttel fikseeritud, lepinguline hind, mida lähiajal ei ole ettevõttel plaanis muuta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare