13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKohila ettevõtja seadis gümnaasiumi aknakatete hanke kahtluse alla

Kohila ettevõtja seadis gümnaasiumi aknakatete hanke kahtluse alla

Vivika Veski

Kohila ettevõtja Kalle Kruusmann seab oma Facebooki postituses Kohila gümnaasiumi juurdeehituse aknakatete hanke kahtluse alla.

Kohila vallavanem Heiki Hepner ütles eilsel Kohila vallavolikogu istungil, et vallavalitsuses valitseb endiselt korruptsiooni suhtes nulltolerants ning etteheited pole õigustatud.
Aknakatete hange avaldati 31. jaanuaril, pakkumiste esitamise tähtaeg oli 8. veebruar. Hanketingimustes oli välja toodud, et katete kanga läbipaistvus peab olema null protsenti.
Tähtajaks laekus neli pakkumist. Need esitasid Sunorek AS (16104,04 eurot), Sunshade OÜ (16 200), Ketecor OÜ (20 076) ja Dever OÜ (27469,30). Kruusmann kuulub Sunshade’i ja Ketecori juhatusse.
Kuna Sunshade ei pakkunud läbipaistmatut kangast, langes ta hinnavõrdlusest välja. 19. veebruaril esitas Kruusmann Kohila vallavalitsusele vaide Sunoreki maksuvõla suhtes.
Viie päeva taguses Facebooki postituses väitis Kruusmann, et kuigi hankest osavõtjaile oli seatud tingimuseks maksuvõla puudumine, oli Sunorekil võitja otsustamise päeval 15. veebruaril 60 260 eurot ajatatud ja 16 100 eurot tavalist maksuvõlga.
Kohila gümnaasium kontrollis Maksu- ja Tolliametist 8. veebruaril ning Kohila vallavalitsus 19. veebruaril Sunoreki maksuvõlga. Amet vastas, et seda pole.
Hepner oletas, et pakkujal võis segadust tekitada Sunoreki ajatatud maksuvõlg, mida seadus ei loe maksuvõlaks, vaid pikendatud maksetähtajaga maksukohustuseks.
Kruusmann kirjutas ka, et hanke võitja pakutud hind oli nende omast vaid 79,93 eurot ehk 0,6 protsenti odavam. Hepner täpsustas, et hanke tingimustele vastava pakkumise teinud teise Kruusmanniga seotud ettevõtte Ketecoriga oli hinnavahe siiski 24,7 protsenti.

Kolm päeva tagasi saatis volikogu revisjonikomisjoni esimees Jaanus Ernits vallavalitsusele vastavat hanget puudutava infopäringu. Seaduse järgi on vallavalitsusel kohustus vastata sellele 10 tööpäeva jooksul.

Vallavanem lisas, et peab samas Ketecorist kui tublist ettevõttest lugu. „Esitasin ta eelmisel aastal uustulnuka kategoorias Raplamaa parimate ettevõtete tunnustuskonkursile.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare