-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSKohila ja Eesti vanim inimene Marta Kivi sai 107-aastaseks

Kohila ja Eesti vanim inimene Marta Kivi sai 107-aastaseks

Vivika Veski

Auväärses eas Marta Kivile meeldib lahendada ristsõnu ja vaadata telerist krimifilme.
Eile tähistas oma 107. sünnipäeva Kohila elanik Marta Kivi, kes on ühtlasi kõige vanem inimene Eestis.

Marta Kivi Kohila kodus käisid teda eile õnnitlemas Kohila vallavalitsuse, Tornimäe põhikooli ja Raplamaa Sõnumite esindajad. Kohal oli ka Eesti Televisioon, mille Kesk-Eesti korrespondent Olev Kenk tegi sünnipäevalapsega intervjuu.
Tornimäe kooli esindus oli Saaremaalt saabunud sellepärast, et Marta Kivi on töötanud seal õpetajana. Kooli praegused õpilased olid Marta Kivi jaoks videosse salvestanud õnnitluslaulu, mille Marta Kivi üle vaatas ja kuulas.
Kohila vallavanem tõi sünnipäevalapsele kingiks raamatu „Hageri kihelkond. Aja lood”, millest ta luges ka katkendi kohe ette. „Teie nägu on tuttav, olete siin varem ka käinud,” ütles Marta Kivi vallavanemale, kes soostus, et nii see tõepoolest on, sest valla vanimaid elanikke on vallavanemal ikka tavaks sünnipäeva puhul õnnitlemas käia.
Raplamaa Sõnumitelt sai sünnipäevalaps kingituseks ristsõna, mille oli toimetuse tellimusel spetsiaalselt tema jaoks kokku pannud Aivi Meister. Ristsõna oli pidulikult kujundatud ning juubilari piltidega kaunistatud.
Ristsõna otsustas toimetus kinkida sellepärast, et oma ristsõnalembust oli Marta Kivi tunnistanud juba eelmisel sünnipäeval. Sama kinnitas ta seegi kord. „Ristsõnad, ristsõnad, ristsõnad,” vastas ta küsimusele, kuidas ta oma päevi veedab. „Ja krimifilmid ja loodusfilmid,” lisas ta siis. Krimifilmidest tõi ta eraldi esile oma lemmiku inspektor Morse’i.
Umbes nädal tagasi jäi Marta Kivi haigeks. Teda tabas üks neist viirustest, mis praegusel aastaajal paljusid kimbutavad. Ta tunnistas, et siis oli enesetunne päris kehv, aga mõni päev hiljem tuli tervis jälle tagasi.
Ta ütles ka, et seekordne sünnipäev tuli hästi ruttu kätte, justkui alles oli eelmine.
„Ei tunne küll, et nii vana olen. Ei usu ka. Aga ju siis olen,” muheles ta.

Homses lehenumbris saavad ristsõnahuvilised lahendada sama ristsõna, mille Raplamaa Sõnumid kinkis Marta Kivile.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare