9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKohila Mõisakool saab hakata tall-tõllakuuri algklasside maja rajama (täiend. 28.02 11.30)

Kohila Mõisakool saab hakata tall-tõllakuuri algklasside maja rajama (täiend. 28.02 11.30)

Vivika Veski

Kohila vallavolikogu otsustas eilsel istungil tasuta võõrandada Kohila Mõisakooli pidavale Miikaeli Ühendusele Kohila mõisa tall-tõllakuuri, kuhu ehitatakse algklasside maja.

Kohila vallavalitsus ja MTÜ Miikaeli Ühendus sõlmisid kolm aastat tagasi nimetatud kinnistu kasutusvalduse lepingu viieks aastaks. Lepingu kohaselt kohustub kinnistu omanik kasutusvalduse lõppemisel sõlmima kasutusvaldajaga kinnistu tasuta üleandmise lepingu ning andma üle omandi lepingus toodud tingimustel.

MTÜ Miikaeli Ühendus Kohila Mõisakooli pidajana on teinud otsuse alustada Kohila mõisa tall-tõllakuuri ehitamist algklasside majaks. Ehituse rahastamiseks on käimas läbirääkimised pangaga ehituseks vajaliku laenulepingu sõlmimiseks. Ehitusleping on panga eeltingimus laenulepingu sõlmimiseks ning Kohila mõisa tall-tõllakuur on panga jaoks tagatis. See oli põhjus, miks kinnistu tuli üle anda enne kasutusvalduse lepingu lõppu.

Ehitusega on plaanis alustada kohe pärast laenulepingu sõlmimist pangaga.

Kohila Mõisakooli direktor Anu Nigasen meenutas volikogu istungil sedagi, et Miikaeli Ühendus ja Kohila vald sõlmisid kolm aastat tagasi ühtlasi koostöölepingu tall-tõllakuuri kordategemiseks. Ta ütles, et tal on hea meel, et nende kool on Kohilas oma koha leidnud.

Valla eelarvekomisjoni esimees Allar Haljasorg ütles, et vallal endal puudub huvi hoonet kasutada, samuti ei ole neil vahendeid, et see korda teha. Samal ajal on vallal suur huvi ajalooline hoone korda saada. Haljasorg väljendas heameelt, et hoonesse tuleb haridusasutus, mis Kohila mõisakompleksi raamatukogu kõrvale ka väga hästi sobib.

Hääletusel jäi üks volikogu liige erapooletuks, vastuhääli polnud. Üks poolt hääletanud volikogu liige uuris, kui palju võiks olla kõnealuse kinnistu turuväärtus. Hepner vastas, et enne Kohila Mõisakoolile kasutada andmist püüdis vald seda 30 000 euroga müüa, kuid soovijaid ei olnud.

Kohila Mõisakool on kristlikke põhimõtteid järgiv erakool, mis avati 2013. aasta 1. septembril ühe esimese klassiga. Kool kasvab täiemahuliseks põhikooliks üheksa aasta jooksul, igal aastal võetakse vastu uued esimesed klassid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare