6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRapla kino tehnika on paigas ja ootab häälestamist

Rapla kino tehnika on paigas ja ootab häälestamist

Mari Tammar

22. veebruaril avatakse Rapla kino ning huvilistel on võimalus tutvuda uuenenud Rapla kultuurikeskusega. „Kinotehnika on paigas. Sel nädalal saabuvad kinotoolid ning siis saab teha lõpliku tehnika häälestamise. Ootame põnevusega,” rääkis Rapla kultuurikeskuse juhataja Age Rebel.


Uue kino moodne tehnika läks maksma 131 400 eurot. Hanke võitis Miterassa OÜ, kes on varustanud hulgaliselt Eesti suuremaid kinosid. Hankega jõudis Raplasse digitaalne kinoprojektor SONY, mis on toodetud Jaapanis (täis 4K 4096*2160 pikslit formaat koos 4K optikaga ja kinoserveriga), JBL kinokõlarid, mis toodetud Ameerikas ja 8,85 meetrit lai ja 4,15 meetrit kõrge ekraan, mille kangas on tehtud Prantsusmaal. Peagi saabuvad ka 126 pehmet punast kinotooli Itaalia tehasest.
Esimesed kaks kuud on Rapla kultuurikeskusel plaanis filme näidata peaaegu iga tööpäeva õhtul ning lisaks pühapäeviti. Edaspidi saab kino näha vähemalt kolmel päeval nädalas. „Näitame täpselt nii tihti, kuidas rahva huvi on ja häid filme toodetakse,” ütles Age Rebel.
„Kinokavva tulevad esimesel kahel kuul filmid, mis esilinastuvad veebruaris-märtsis, nii Eesti kui ka välismaised filmid. Kinokava on kokku pandud, mõeldes erinevatele huvigruppidele. Žanrilt on filmid mitmekülgsed ning igaüks leiab midagi endale sobivat. Kindlasti lisaks filmidele, mida pakub Eesti kinolevi, pikime tulevikus kavasse ka väärtfilme. Oleme välja töötamas ka erinevaid kinopakette. Erinevad teemaprogrammid leiavad tulevikus kindlasti oma koha. Üks samm korraga,” rääkis Age Rebel ja lisas, et tänaseks on otsustatud, et popcorn tuleb, aga ainult pühapäeviti koguperefilmidele.
Esimene ametlik kinoseanss on 24. veebruaril, kui näidatakse värskelt esilinastunud filmi „Tõde ja õigus”.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare