11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelTugeva küla tagavad aktiivsed inimesed

Tugeva küla tagavad aktiivsed inimesed

Helerin Väronen

Ingliste külade piirkonnal (Ingliste, Lau, Pae, Saidapere) on aastast 2014 kujunenud ilusaks traditsiooniks tänada ja meeles pidada kogukonna liikmeid, kes aasta jooksul oma tegemiste ja tulemustega enim silma paistnud.
Külavanemate tunnustusõhtu on kogukonnale hea võimalus kokku saada ja möödunud aasta suuremaid sündmusi meenutada.


Ingliste külavanem Kaisa Vahtmäe sõnas tänuüritusel, et kui mõelda tagasi aastale 2018, oli Ingliste piirkonnas väga palju üritusi. „Meie piirkonnas elu käib ja ei ole välja surnud. Need üritused annavad alust jagada tänu ja tunnustada nende taga olevaid inimesi, hoida neid meie jaoks tähtsatena.“
Iga aasta on tänatavate nimekiri aina pikem, mis on kindel märk tugevast piirkonnast. Kuid Vahtmäe kutsus üles märkama ka teisi kaaslasi ja kalleid inimesi me ümber ning avaldama neile tänu.
„Me arvame, et teine teab seda, kuid paljud ei oska seda ridade vahelt välja lugeda. Öelge lihtsalt aitäh oma kallile inimesele.“ Tunnustuse saanute seas oli mitmeid, kes silma paistnud mõne sportliku saavutusega, ja paljud aktivistid panustasid oma vaba aega ja rahalisi vahendeid külaelu arendamiseks.
Kuid nii mõnigi suursaavutus oleks olemata, kui ei oleks kogukonna enda tuge füüsiliselt, vaimselt ja materiaalselt. Tunnustuse saanud Eve Haggi tänaski neid inimesi, kes aitasid tal oma unistust teoks teha ja Hollandisse maailmameistrivõistlustele sõita.
Aasta üllatajad, perepäeva jõel korraldanud Signe Haggi, Alar Lepikult ja Indrek Tulp tõestasid, et kordaläinud kogukonnaürituse jaoks ei ole vaja teha suurt reklaami ega küsida rahalist abi, vaja on vaid palju tahet ja pealehakkamist.
Ingliste külade piirkonna kõrgeima tunnustuse, lehemedali sai Saidapere külavanem Kadi Lee, keda iseloomustati kui töökat, lõbusat, aktiivset naist, kes teeb palju ja jõuab palju. Kadi saab hakkama kõigega, alates vankrivedamisest kuni külakogukonna vedamiseni välja.

Ingliste külade piirkonna 2018. aasta tublimad

Kadi Lee, lehemedal
Anne Vaarpuu, aasta ema ja vanaema 2018
Kalev Turu, aasta isa ja vanaisa 2018
Villu Loitjärv, aasta kunstiteos – Tori hobuse pink
Alar Lepikult, discgolfi mängude läbiviija
Signe Haggi, Alar Lepikult, Indrek Tulp, aasta 2018 üllatajad – perepäev jõel
Pille Matt, kolmas raamat „TIHTI TEHTI TÄHTI“
Ülle Seervald, edukas debüüt rakendispordi MM-il, II koht Eesti meistrivõistlustel
Eve Haggi, edukas debüüt rakendispordi MM-il, II koht Eesti meistrivõistlustel, Eesti hobukünnimeister 2018, Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupi aastapreemia
Reelika Rätsep, “Tori hobusega Raplamaal 2018” korraldaja
Kristjan Radiko, tubli rallisõitja
Siim Illopmägi, küla toetaja
Leho Rüütmaa, küla toetaja
Alo Turu, küla toetaja
Raili Vaarpuu, tubli bowlingumängija

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare