-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSVõimsad õhulennud Paluküla kohal

Võimsad õhulennud Paluküla kohal

Siim Jõgis

Pühapäeval, 17. veebruaril peeti Paluküla nõlvadel lumelauavõistlus Paluküla Lumelaud 2019. Tegemist on juba traditsiooniks kujunenud võistlusega, kuhu iga aasta veebruaris kogunevad lumelaudurid ja trikisuusatajad nii Paluküla lähiümbrusest kui ka kaugemalt.
Ühtlasi jagati välja Rapla maakonna meistritiitlid.

Pühapäeval oli Palukülas päikesepaisteline ilm ning termomeeter näitas 3 soojakraadi. Nii mõnedki künkad ja nukid olid lume alt välja sulanud. See pani korraldajad keerulisse seisu, sest soe ilm oli püsinud juba mitu päeva. Võistluste korraldaja Lauri Mölder ütles, et kaugel polnud ka olukord, et terve võistlus oleks tulnud üldse ära jätta. Siiski tehti ära suur pingutus viimasel ööl vastu pühapäeva ning võistluspark saadi korda. Ilus ilm oli Paluküla nõlvadele meelitanud ka omajagu pealtvaatajaid ning kelgutajaid-suusatajaid.
Paluküla Lumelaud 2019 raames asus võistlustulle 23 sportlast. Parimad selgitati viies vanuseklassis – mehed, naised, juuniorid (13-17 aastat), lapsed (kuni 12 aastat) ja mäesuusatajad. Õhulennud ja trikid olid muidugi vägevad. Parimaid sooritusi saatis publiku aplaus. Siiski ei pääsetud ka kukkumistest. Nii juhtus näiteks Simon Pettail, keda võib pidada üheks võistluse suurimaks tõmbenumbriks ja staariks. Igal osalejal oli kolm katset, et kohtunikule oma hüpete ja trikkidega muljet avaldada. Kohtunik oli Martin Maltsar, kes sportlaste sooritustele hindeid andis. Arvesse läks parim katse.
Kõige konkurentsitihedamaks võib pidada meeste võistlusklassi. Seal jättis esikoha Raplamaale Matis Maltsar, edestades teiseks tulnud Simon Pettaid ja kolmanda koha saanud Kert Talu. Maltsar kommenteeris võistlust nii: “Annan alati võistlustel endast kõik, mis mul anda on ja loodan et sellest piisab võiduks. Suurimad konkurendid olid täna Kert Talu ja Simon Pettai.” Maltsar kiitis ka korraldajaid võistlusraja ja takistuste ehitamise eest. “Korraldajatele suured kiidusõnad. Nad tegid kõik, mis seal teha andis ja park oli super võrreldes sellega, mis katastroof seal eelneval päeval oli,” sõnas ta.

Paluküla Lumelaud 2019 tulemused üldarvestuses:

Lapsed (…-12 a)
1. Joonas Reimers
2. Karl-Martin Vassil
3. Ats Untera
Juuniorid (13-17 a)
1. Christon Aus
2. Karl-Joonas Romulus
3. Roger Purtsak
Naised
1. Jaana Junolainen
2. Getter Kala
Mehed
1. Matis Maltsar
2. Simon Pettai
3. Kert Talu
Suusatajad
1. Mattis Meresmaa
2. Liisa Loel
Lapsed (…-12 a)
1. Karl-Martin Vassil
2. Ats Untera
3. Joosep Meresmaa
Juuniorid (13-17 a)
1. Karl-Joonas Romulus
2. Roger Purtsak
3. Sandra Kala
Naised
1. Getter Kala
Mehed
1. Matis Maltsar
2. Kert Talu
3. Larsen Mölder
Suusatajad
1. Mattis Meresmaa
2. Liisa Loel
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare