5.5 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSAVIS Utilitas Rapla kindlustas play-off koha

AVIS Utilitas Rapla kindlustas play-off koha

basket.ee

OlyBet Eesti-Läti Korvpalliliigas selgusid pühapäeval viimased play-offi pääsejad. Võidu said kirja Pärnu Sadam ja AVIS Utilitas Rapla ning sellega jäid napilt esikaheksast välja Betsafe Jurmala ja Tallinna Kalev/TLÜ. Põhihooaja lõpetas võidukalt ka BC Kalev/Cramo.

AVIS Utilitas Rapla läks põhiturniiri viimases voorus võõrsil vastamisi Läti Ülikooliga. Play-off koha tagas võit numbritega 75:97. Avaveerandi keskpaigas oli seis 11:11 ja peagi pääsesid võõrustajad 16:11 ette. Rapla suutis paari minutiga aga vahe tagasi mängida ning Brian Williamsi ja Gregor Ilvese korvidest siirduti teisele veerandajale vastu 25:20 eduseisust. Sven Kaldre ja Indrek Kajupanga kaugvisetest juhtisid külalised juba 36:22 ning Ervins Jonatsi kolmepunktiviskest jäi Läti Ülikool enne puhkepausile minekut 33:51 kaotusseisu.

Kolme järgneva minuti jooksul pääses Rapla 22 punktiga juhtima. Läti Ülikool tegi küll veel 7:2 spurdi ja Karlis Žunda korvist vähenes vahe 50:65 peale, aga vastased kodumeeskonda neljanda veerandaja alguseks lähemale ei lasknud. Adrians Sipke kaugviskest pääsesid lätlased 12 punkti kaugusele, aga kindlalt lähiviskeid realiseerinud Rapla oli 2.32 enne lõppu juba 19 punktiga ees ja mäng otsustatud. Samal ajal alistas ka Pärnu Sadam võõrsil Tallinna Kalev/TLÜ ning Rapla pääses seega seitsmendana ühisliiga play-offi.

Sven Kaldre oli Rapla resultatiivseim 19 punkti ja 7 korvisööduga. Hunter Mickelson tegi kaksikduubli 18 punkti ja 10 lauapalliga. Indrek Kajupank lisas 15, Gregor Ilves 14 ning Brian Williams 11 punkti.

Veerandfinaalis tuleb AVIS Utilitas Rapla vastaseks Riia VEF.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare