13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSBrian Williams: Eesmärk on kindlustada koht play-off’is

Brian Williams: Eesmärk on kindlustada koht play-off’is

Siim Jõgis

Teisipäeva, 5. märtsi õhtul võõrustas Avis Utilitas Rapla kodusaalis lätlaste Jekabpils/SMScredit.lv meeskonda. Kahjuks ei saa siinkohal selle mängu tulemust välja tuua, sest leht oli enne mängu lõppu juba trükki läinud. Küll aga istus Raplamaa Sõnumid mängupäeval laua taha meeskonna kõige uuema täienduse Brian Williamsiga (26).

Williams liitus Raplaga juba 14. veebruaril ning on Eestis viibinud kolm nädalat. Ta ütles, et on jõudnud selle ajaga päris hästi kohaneda. Käesolevat hooaega alustas 196 sentimeetri pikkune viskav tagamängija Slovakkia liigas. Tema kodumeeskonnaks oli Levice, kus varem on mänginud Tanel Kurbas. Sealt tuligi mängumees Raplasse. Euroopa korvpallist on tal varasem kogemus olemas ka Ungari liigast.
Vestluse käigus Williamsiga võtsime üheks teemaks paari nädala pärast algava suure üliõpilaskorvpalli turniiri USA-s, mis kannab Märtsi Hulluse (inglise keeles March Madness) nime. Seal lähevad vastakuti 64 paremat USA ülikooli, et selgitada omavahel parim meeskond. Brian Williams mängis ülikoolikorvpalli Oklahoma State’i ja Louisiana Lafayette’i ridades. Ta osales ka ise March Madness’i turniiril, kuid väga hästi tal seal kahjuks ei läinud.

Oled Eestis olnud juba paar nädalat. Kuidas tundub, kas oled uue keskkonnaga kohanenud?
Tunnen end siin hästi, olen heas mängulises vormis ja õpin koos meeskonnaga liikumisi. Samuti seda, kus Rapla parimad toidukohad asuvad. Tunnen, et kohanen siin kiiresti. Siiamaani läheb kõik hästi.

Väljas on palju lund. Kas see häirib sind?
Tegelikult küll (naerab). Õnneks väga palju väljas käima ei pea, seega probleemi ei ole.

Kas mängutase on Eesti-Läti ühisliigas selline, mida sa ootasid?
Jah, siin mängitakse heal tasemel korvpalli. Meil on head meeskonnamängijad. Võtame ennast kokku ja püüame kindlustada koha Eesti-Läti ühisliiga play-off’is.

Kas olete play-off-mängudeks juba valmis?
Jah, igal juhul valmis.

Mida sa tänaselt mängult ootad?
Peame igal juhul võitma. Oleme kaks mängu juba kaotanud. Peame mõningad asjad kaitsemängus korda saama, millega eelmises mängus eksisime. Kui need korda saame, siis näitame head mängu.
Kui keeruline on mängija jaoks keset hooaega meeskonda ja liigat vahetada?
Väga keeruline, aga see on üks osa minu tööst. Kõige raskem osa on see, et ülemineku käigus muutub mängija roll. Peab õppima seda, mida uus treener minult ootab ja kuidas meeskonnasisene keemia toimib. Aga see on minu töö ja sellega tuleb toime tulla.

Rapla meeskonnas on ees veel teisi ameeriklasi. Kui palju see sind aidanud on?
Päris palju. Nad on aidanud mul kiiresti kohaneda ja näidanud, kus väljas söömas käia.

Mis on seni sinu karjääri suurim saavutus?
Hea küsimus. Ma pole kindel. Püüan lihtsalt jõuda korvpallis nii kõrgele kui võimalik.

Sa oled pärit Louisiana osariigist Ameerika Ühendriikides. Seal hakkasidki korvpalli mängima?
Jah, sealt sain oma esimesed kogemused. Lund seal küll ei saja (naerab). Esimest korda nägin lund, kui olin kümneaastane. Ma igatsen oma kodu, aga mul on vaja siin tööd teha.

Miks just korvpall?
Ma olin väiksena kõigist teistest pikem, seega oli lihtne korvpalliga alustada. Ameerika jalgpalli proovisin ka, aga mõistsin üsna kiiresti, et see ei ole minu jaoks.

Kes olid sinu eeskujud korvpallis, kui sa üles kasvasid?
Ennekõike mu isa. Tema oli esimene, keda ma nägin korvpalli mängimas. Mulle meeldib Lebron James’i mängustiil. Kui nüüd mõelda, siis meeldivad mulle paljud korvpallurid. Magic Johnson näiteks. Mulle meeldivad mängijad, kellel on suur iseloom nii platsil kui ka selle kõrval. See teeb mängu jälgimise lõbusaks.

Kas sinu isa oli ka korvpallur?
Tegelikult oli ta ameerika jalgpallur, aga minule see mäng ei sobinud. Mu isa andis endast parima, et õpetada mulle korvpalli.

Kas NBA-s mängimine oli sinu jaoks unistus?
Loomulikult. Siiamaani on. Unistan sellest seni, kuni mängida saan. Eelmisel hooajal mängisin NBA G-liigas. Võimalik, et lähen sinna tagasi. Võib-olla hakkangi mängima kordamööda NBA G-liigas ja Euroopas. Eks paistab, kuhu karjäär mind viib.

Kui erinev on korvpall Euroopas ja Ühendriikides?
USA-s on mäng kiirem ja kaitse ülesehitus teistsugune. Rohkem on üks ühe vastu mängu. Euroopas olen pidanud kohanema rohkem meeskondliku rünnakuga.

Õige pea algab Märtsi Hullus. Kas sa plaanid mänge vaadata?
Jah, aga minu ülikool Oklahoma State kahjuks sellel aastal ei mängi. Neil pole väga hästi läinud. Võib-olla vaatan final four’i mänge. Märtsi Hullust on alati põnev jälgida. Eriti siis, kui nelja tugevama sekka jõuab mõni meeskond, kellelt seda ei oodatud.

Oled ise ka sellel turniiril mänginud?
Jah, kaks korda, aga mõlemal korral kukkusime kohe esimeses ringis välja. Niipea kui esimese mängu kaotad, kukud kohe turniirilt välja.

Kujutan ette, et kaks korda esimeses ringis välja langeda oli päris valus.
Oli küll, meil oli meeskonnas paar NBA kogemusega mängijat isegi, aga kuna me kaotasime esimeses ringis, ei jäänud nad kauaks meie juurde.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare