6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSJK Kohila saalijalgpalli meeskond jõudis meistriliiga lävele

JK Kohila saalijalgpalli meeskond jõudis meistriliiga lävele

Siim Jõgis

Tänavustes Betsafe saaliliiga üleminekumängudes saatis edu JK Kohila meeskonda. Kahel korral alistati Narva SK Ganza.

Laupäeval, 2. märtsil sai JK Kohila kodusaalis Narva üle otsustava 6:5 võidu, mis tõstis meeskonna Betsafe saaliliiga lävele. Nüüd tuleb uks lahti teha ja sealt sisse astuda. JK Kohila esindaja ning mängija Taavi Aus ütles, et see, kas järgmisel hooajal minnakse meistriliiga tasemel saalijalgpalli mängima või mitte, selgub lähima paari nädala jooksul. Praegu ta veel lubadusi välja anda ei tahtnud.
Kunagi varem ei ole Kohila võistkond kõrgliigas saalijalgpalli mänginud. Selle õiguse teenis JK Kohila välja pika hooaja tulemusena. Alguse sai saalijalgpalli esiliiga eelmise aasta sügisel ning jõudis finišisse nüüd, märtsi alguses. Esiliiga põhiturniiril osales kaheksa meeskonda, kes kõik omavahel kaks korda läbi mängisid. Sellele lisandusid karika- ning üleminekumängud.
Eesti jalgpalli liidu veebilehel on laupäevase võidumängu kulgu kirjeldatud nii: “Jaan-Kristjan Kaalma viis kodumeeskonna neljandal minutil juhtima, kuid Narva suutis 12. minutil tänu Dmitri Nossenkovile viigistada. Kohila läks vaheajale siiski kaheväravalises eduseisus, sest 17. minuti alguses lõi Kaalma oma teise tabamuse ja Raigo Noode viis Kohila 18. minuti keskel juba 3:1 juhtima.
3:1 seis püsis tablool 30. minuti alguseni, mil Tanel Oeselg suurendas veelgi Kohila eduseisu. Kuid SK Ganza ei andnud alla ning lühikese aja jooksul suudeti vastase võrku lüüa kolm väravat, mis viigistasid 35. minuti alguses seisu 4:4-le. Kohila suutis toibuda ning 37. minutil viis Rene Kadakas Kohila 5:4 juhtima ning 38. minutil kahekordistas kodumeeskonna eduseisu Sander Kõva. Sergey Trostin tõi 21 sekundit enne lõpusireeni külalised ühe värava kaugusele, kuid enamaks polnud tänavu Betsafe saaliliigas debüüthooaja teinud SK Ganza mängijad võimelised.”

Esimese mängu Narvas oli Kohila võitnud 11:3. See tähendab, et üleminekumängudel edasipääsu kindlustamiseks pidi Kohila ka koduväljakul piirilinna meeskonda võitma. Kui Kohila spordihoones oleks võidu teeninud Narva, oleks kolmas ja otsustav mäng peetud just nende koduväljakul. Taavi Aus rääkis, et hooaja vältel nad oma kodumängudele eraldi reklaami ei teinud. Ometi käis kohtumisi tribüünidelt jälgimas ligikaudu 50 inimest. JK Kohila suurim väravakütt terve hooaja peale oli Sander Kõva, kes sahistas võrku 23 korda.
JK Kohila meeskonnas mängisid: Taavi Aus, Martin Heinaru, Harri Jõessar, Jaan-Kristjan Kaalma, Rene Kadakas, Juri Kuznetsov, Mario Kuum, Sander Kõva, Raigo Noode, Madis Nurmik, Tanel Oeselg, Sten Mattias Oksaar ja Radek Valdre.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare