11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMaakonna talimängud said enneolematu lõpplahenduse

Maakonna talimängud said enneolematu lõpplahenduse

Siim Jõgis

Rapla maakonna XXVII talimängude lõpplahendus tuli selline, nagu kunagi varem pole juhtunud. Kahe valla – Kehtna ja Rapla tulemused olid nii võrdsed, et juhendi alusel neil vahet teha polnud võimalik.

Mõlemad kogusid üheksa ala peale 65,5 punkti. Nii ei jäänudki maakonna spordiliidul üle muud kui langetada ajalooline otsus – Kehtna ja Rapla jäid jagama esimest ja teist kohta.
Varem on alati saavutanud esikoha üks vald. Rapla maakonna spordiliidu juhatuse esimees Aivo Sildvee rääkis, et nii Rapla kui ka Kehtna vald said võrdselt nii esimesi, teisi, kolmandaid kui ka neljandaid kohti. Seega ei saanud juhendi alusel neid kuidagi eristama hakata. Rapla teenis alavõidud kabes ja lumerajasõidus ning Kehtna esikohad tulid juhtkonnavõistluses ja koroonas.
Kahest liidrist ei jäänud kaugele ka kolmandaks tulnud Kohila vald, kes teenis 63 punkti (alavõidud males, mälumängus ja lauatennises). Neljanda koha sai Märjamaa vald 62 punktiga, teenides kaks alavõitu, mis tulid ujumises ja sangpommi tõstmises. Rapla maakonna tänavused talimängud jõudsid ühele poole nädalavahetusel, 9. ja 10. märtsil, kui Kaius võisteldi kahel viimasel alal, kabes ja males. Enne seda toimusid ujumisvõistlused Märjamaal ning mälumäng Rapla Kesklinna koolis. Ujumises kasutas kodubasseini eelise ära Märjamaa ning võttis esikoha. Mälumängus jättis võidu koju Rapla esindus. Esialgu oli kavas võistelda ka suusatamises, kuid see jäi ära. Rapla maakonna spordiliidu peasekretär Rein Pajunurm tõi põhjusena välja, et Vesiroosi terviserada ei olnud piisavalt heas korras ning seega otsustati suusatamine ära jätta.
Kehtna valla esindaja Artur Ojasalu ütles, et nende vallast oli osavõtjaid 60 ja 80 vahel. Osa alade puhul on osalejaid leida lihtne. Eriti nendes, kus on juba olemas tugev võrgustik, kes seda harrastab. Näitena võib tuua koroona, lauatennise ja lumerajasõidu. Kuid näiteks kabes ja males Kehtna piirkonnas tunde läbi ei viida ning seega on raskem leida ka osalejaid. Samas sangpommi tõstmises tekkis tänavustel talimängudel nukker olukord, sest peale Märjamaa valla üldse keegi võistlejaid välja ei pannudki. Nii jäid välja jagamata nii teise kui ka kolmanda koha punktid, mis oleksid valdade lõplikus järjestuses kindlasti oma korrektuurid teinud. Rapla valla esindaja Anabell Kinkar tõi välja, et nende vallast oli kokku osalejaid 124.
Kõige rohkem osalejaid oli autode lumerajasõidus, millest võttis osa 92 sõitjat. Teisel kohal oli ujumine 86 ning kolmas kabe 50 osalejaga. Kokku oli tänavustel Rapla maakonna talimängudel osalejaid 408. Protokoll koos kõikide tulemustega on kättesaadav Rapla maakonna spordiliidu ning Raplamaa Sõnumite veebilehel aadressil
www.sõnumid.ee.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare