13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelPõllumajanduse tippjuht 2019 on Margus Muld

Põllumajanduse tippjuht 2019 on Margus Muld

Täna, 22. märtsil kuulutati Olustvere lossis toimunud konverentsil „Põllumees kui tippjuht“ juba seitsmendat järjestikust aastat välja põllumajandussektori tippjuht, kelleks žürii valis Trigon Dairy Farming Estonia AS ja mitme teise ettevõtte juhi Margus Mulla. Tiitli andis üle maaeluminister Tarmo Tamm.

Maaeluminister Tarmo Tamm: „Tean Raplamaa piimatootjat Margus Mulda kui uuendusmeelset, järjekindlat ja tulemuslikku põllumeest, kes püüdleb pidevalt uute rekordite poole. Margus suudab ka keerulisest olukorrast, olgu see siis põuane või liigniiske suvi, võitjana välja tulla. Ta on põllumees, kes väärtustab kaasaegset töökorraldust ja tal on alati tulevikuplaanid ja -eesmärgid silme ees,“ ütles minister.

Trigon Dairy Farming Estonia AS juhi ja 2019. aasta põllumajanduse tippjuhi Margus Mulla sõnul ei ole põllumajandus enam hobi, vaid sellest on saanud strateegiline äri, kus peab vaatama kaugele tulevikku, olema kursis maailma turul toimuvaga ja selle põhjal võtma vastu tuleviku otsused. „Keskmine firmade suurus kasvab põllumajanduses pidevalt ja lisaks erialastele teadmistele on vaja järjest enam rõhku panna strateegilisele juhtimisele. Meie konkureerime oma toodanguga kogu maailmas ja konkurentsis püsimiseks peab vahet pidamata pingutama,“ ütles Muld ning sõnas, et just väljend „tippjuht“ näitab Eesti põllumajanduse struktuuri kõige paremini.

Valimiskomisjoni esinaise ja Swedbanki põllumajandussektori juhi Brit Padjuse sõnul läheb sektori käekäik paljudele korda ning sellesse igapäevaselt panustajate tunnustamine on erilise kaaluga ja oluline sündmus . “Heade juhioskuste ja teadmistega inimesed aitavad lisaks sektorisse väärtuse loomisele välja tuua ka sektori kitsaskohti ja lahendusi pakkuda, mis on tuleviku arengu mõttes väga oluline,” sõnas Padjus.

“Margus Muld on kindlasti uue põlvkonna põllumees, suurepärane visionäär, kel on vaatamata oma noorele eale sektori kogemust juba 20 aastat. Tema juhitud ettevõtetel on head tootmisnäitajad ning kindel ja süsteemne eelarvestamine, mis võimaldavad teha kaalutletud finantseerimisotsuseid,” tunnustas valimiskomisjoni esinaine ja Swedbanki põllumajandussektori juht Brit Padjus parimaks valitud tippjuhti.

Margus Mulda autasustatakse skulptuuriga „Kuldne viljapea“, mille autor on Tiiu Kirsipuu.

 

Põllumajandussektori tippjuhi tiitli on eelnevatel aastatel pälvinud:

2018 – Männiku Piim OÜ juht Avo Samarüütel

2017 – Kõljala Põllumajanduslik OÜ juht Tõnu Post

2016 – OÜ Avispeamees juht Jaak Läänemets

2015 – OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa

2014 – OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg

2013 – OÜ Voore Farm juht Indrek Klammer

Põllumajandussektori tippjuht 2019 valimiskomisjoni kuulusid tänavu põllumeeste ühistu KEVILI juhataja Meelis Annus, Swedbanki põllumajandussektori juht Brit Padjus, OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa, Rannu Seeme OÜ juht Madis Ajaots, Viru Lihaühistu juhatuse esimees Einar Jakobi, Baltic Agro AS arendusdirektor Margus Ameerikas, Männiku Piim OÜ juht Avo Samarüütel ja Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktori asetäitja Riho Kala.

Konverentsi „Põllumees kui tippjuht“ korraldavad alates 2006. aastast Olustvere teenindus- ja maamajanduskool ning Corpore Konverentsid. Konverentsi ametlik koduleht: www.pollumeeskuitippjuht.ee

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare