6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSSaluri rekordiüritus lõppes katkestamisega

Saluri rekordiüritus lõppes katkestamisega

Siim Jõgis

Kuimetsast pärit kergejõustiklane Karl Robert Saluri sõnas, et läheb Glasgow’sse kergejõustiku sise-EM-ile püstitama seitsmevõistluse isiklikku rekordit. Selle asemel tuli tal kahjuks võistlus pärast kuulitõuget vigastuse tõttu katkestada.

Selline sündmustekäik on seda valusam, et võistlust alustas Saluri väga hea hooga. Esimesel alal, 60 meetri sprindis, jooksis ta isikliku rekordi 6,75. Ühtlasi tähistab see sise-EM-i seitsmevõistluse kõigi aegade kiireimat tulemust.
Eeldused heaks lõpptulemuseks olid loodud. Kaugushüppes lendas Saluri esimesel katsel 7 meetri ja 49 sentimeetri kaugusele. Tulemuse sai küll kirja, aga loomulikult ootasid nii toetajad kui ka sportlane ise pikemat õhulendu. Saluri kohta on see võrdlemisi tagasihoidlik tulemus. Teine katse. Hüpe tundub igati asjalik, kuid kahjuks tõstab kohtunik punase lipu. Kolmandalt katselt siiski lisa ei tulnud ning nii peab Kuimetsa noormees leppima tulemusega 7.49.

Edasi tuleb kuulitõuge. Seal jääb Saluri tulemus selgelt alla tema tegelike võimete – tulemusena läheb kirja 13.84. Isiklikule rekordile jääb see alla ligikaudu ühe meetriga. Peagi selgub ka põhjus – seljavigastus. Pärast kolme ala tuleb Saluril võistlus pooleli jätta. Pole midagi teha. Hästi alanud võistlus sai seekord kiire ja kurva lõpu. Kurbust lisas muidugi ka see, et enne katkestamist oli Saluri oma tulemustega teisel kohal.
Ise kommenteeris Saluri seda võistlust blogi Kuimetsa Kuld vahendusel nii: “Fännide ees tunnen end kehvalt,” tunnistas ta. “Ei ole kerge katkestada, kui tead, et sul on nii palju neid, kes kogu hingest kaasa elavad.”
Võistlustules oli ka teine Eesti kergejõustiklane Janek Õiglane. Teatavasti pidi temagi teivashüppe käigus saadud vigastuse tõttu võistluse pooleli jätma. Euroopa sisemeistriks tuli hispaanlane Jorge Urena, kes kogus seitsme alaga 6218 punkti. Tim Duckworth Suur-britanniast sai 6156 punktiga teise koha ning kolmas oli Ilja Škurenjov 6145 punktiga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare