6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelTants on suurem kui elu

Tants on suurem kui elu

Karin Moisar

Pühapäeval, 10. märtsil vallutas Paide teatri- ja muusikamaja tants, kui festivali “Koolitants” maakondlikul tantsupäeval osalesid Järva- ja Raplamaa tantsijad.

“Koolitants”, mis tähistab 25. aastapäeva, kutsus juhendajaid ja koreograafe minema tagasi tantsu juurte juurde ning looma tantse lähtudes eelkõige inimesest – tantsijast laval. Raplamaad esindasid juubelifestivalil Hagudi põhikool, Kadi võimlejad, Rapla Tantsustuudio, Rapla Vesiroosi kool, Valtu põhikool ja We Dance Tantsustuudio.
Suur maja täitus kiiresti ootusäreva tantsurahvaga. Saaliproovid tehtud, jätkusid proovid teatrimaja koridorides. Kogemustega koolitantsijad paistsid rahulikud. Nemad teadsid, mis neid ees ootab ja tegelesid oma soorituse maksimaalseks „timmimisega”. Seevastu esimeste klasside väikesed tantsijad ammutasid endasse uusi teadmisi. Mis toimub? Kus toimub? Millal toimub? Kuidas toimub? Kõik need küsimused ootasid vastuseid. “Koolitantsu” saatele intervjuud andes tunnistas Valtu kooli väike tantsija Meribel Laande, et tunne, mis teda hetkel valdab, on hirm. Põhjendades seda esmakordselt suurel laval esinemisega.
Õhtune kontsert. Täissaal. Tuled süttivad. Kõlab festivali tunnus-signaal. Ja siis see algas. Lava täitsid pühendunud ja endast kõik andvad tantsijad. Žürii ülesanne oli 35 tantsu seast üles leida need, mis sellelt tantsupäevalt edasi saata finaali. Lisaks tantsulised leiud, mis väärivad eriauhinda. Enam kui kaks tundi kestnud kontserdi lõpus avanes publikul võimalus valida oma lemmikud.
Lavale astus TV3 saatejuht Sven Soiver, kes kuulutas välja selle tantsupäeva kaks publiku lemmikut. Saal täitus ovatsioonidega, kui esimesena öeldi: treener Kadi Saks ja Valtu kooli kellakägude tants. Väiksed tantsijad kallistasid üksteist ja olid üliõnnelikud. Teiseks lemmikuks oli Andre Laine rühm Keerutajad ja Südameke. Nüüd astuvad need tantsijad internetihääletuse võistlustulle. Päev varem Saaremaal valitud publiku lemmikutest ja Paide tantsupäeva lemmikutest pääseb finaali vaid üks tants. Hääletamine toimub aadressil uudised.tv3.ee/koolitantsu-haaletus. Andkem siis meie käokestele hoogu!
Päeva lõppedes võis nõustuda korraldajatega, et tants on suurem kui elu. Koolitants on suhtumine – see on rõõm tantsust, positiivsus, endast ja teistest hoolimine, soov anda endast parim, rõõmustada siis, kui endal läheb hästi, ja siis, kui teised teevad midagi imelist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare