-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSTöö- ja karjäärimess – Raplamaa tippsündmus

Töö- ja karjäärimess – Raplamaa tippsündmus

Siim Jõgis

Raplamaa töö- ja karjäärimess toimub tänavu juba neljandat aastat. See on kujunenud igakevadiseks traditsiooniks, mis toob kokku kümned tööpakkujad ning sajad tööotsijad.

Aastate jooksul on aina suurem kaal olnud just karjäärimessi osal, kus haridusasutused tutvustavad külastajatele oma võimalusi. Tänavune Raplamaa töö- ja karjäärimess toimub 4. aprillil Raplas Sadolini spordihoones.
Esmaspäeva, 25. märtsi seisuga oli end messile registreerinud 32 tööandjat. See number ei pruugi olla lõplik, sest registreerimine on avatud kuni 1. aprillini. Kokku vahendatakse kindlasti üle saja töökoha ning väga võimalik, et ka see number veel kasvab. Samuti on end messile registreerinud 24 haridusasutust. Nende seas on nii kesk-, kutse- kui ka kõrgkoolid. Loomulikult on esindatud Raplamaa haridusasutused, kuid koole on ka kaugemalt. Teiste seas näiteks Luua metsanduskool Jõgevamaalt ning Lääne-Viru rakenduskõrgkool.
Töötukassa Raplamaa osakonna juhataja Ilvi Pere rääkis, et tänavu ongi eriline rõhuasetus just karjäärimessi osal. Möödunud aastal olid Rap­lamaa koolide kõrval väljas vaid mõned haridusasutused mujalt Eestist, aga seekord on neid tunduvalt rohkem. Juba eelmisel aastal tekitas omajagu elevust messimäng. Tänavu korraldatakse see jälle. Töötukassa Raplamaa osakonna karjääriinfo spetsialist Eli Sukles rääkis, et koolid ja tööandjad on andnud küsimused, millele messikülastajad peavad ürituse jooksul vastuseid otsima. Motivatsiooniks on välja pandud auhinnad.

Tööpakkujad

Korraldajad ootavad messile rohkelt õpilasi. Nende jaoks on üles seatud ka spetsiaalsed töötoad. Näiteks algab kohe messi esimestel minutitel noortele suunatud ettevõtlikkuse inspiratsioonitund, kus astuvad üles Raplamaal tuntud nimed Maili Metssalu, Mikk Merekivi, Ergo Pajuväli, Martins Lapins ja Sander Saard. “Meie mõte on selline, et esmalt võiksid noored osaleda inspiratsioonitunnis ja sellele järgnevad juba messi väljapanekute külastamine ja töötubades osalemine,” rääkis Ilvi Pere.
Noortele suunatud sündmuste kõrval ei ole loomulikult vähemtähtis ka töö- ja karjäärimessi algne eesmärk – viia kokku nõudlus ja pakkumine ehk tööd otsiv inimene ning temale sobiv asutus, kes uusi töötajaid vajab. Eriti aktuaalne on see praegusel kevadisel ajal, kui ees ootavad hooajatööd. Ka nendele on messipakkumiste hulgas pööratud küllaldaselt tähelepanu. Olulised on need ka seetõttu, et mitmed neist sobivad noortele, kes otsivad võimalust suvevaheajal taskuraha teenida.
Töötukassa Raplamaa osakonna tööandjate konsultant Andrei Mitt rääkis, et kohapeal on kindlasti üle saja tööpakkumise. Eelmiste aastate kogemus ütleb, et mess on igati õige koht, et luua tööotsijate ja -pakkujate vahel esmane kontakt. Enamik registreerunud tööpakkujaid on tootvast tööstusest. Teiste seas on oma esindusega väljas näiteks Saarioinen Eesti OÜ, Kohila Vineer OÜ, O-I Estonia AS ning Harviker OÜ. Kuid samuti tulevad uusi töötajaid otsima Omniva, Käru Südamekodu OÜ ja Rapla Tarbijate Ühistu. Nagu öeldud, oli 25. märtsi seisuga end registreerinud 32 tööandjat.

Messimelu

Korraldajad prognoosivad, et tänavu võib tulla messikülastajaid nii palju, et püstitatakse uus rekord. Eelmisel aastal oli neid kokku 1400 ning juba see tundus uskumatu. Nüüd loodavad korraldajad näha Sadolini spordihoones veel rohkem külastajaid. Päev on igal juhul sisutihe ning kestab neli tundi. Mitt tõi välja ka selle, et messil tekib omamoodi õhkkond ja melu ning aastate jooksul on see soosinud kontaktide loomist tööotsija ja -pakkuja vahel. “Seal toimib teistsugune psüühika. Omamoodi võlu sellel messimelul on,” sõnas Mitt. Tänavune mess saab endale suurema pinna kui varasematel aastatel. Lisaks Sadolini spordihoone suurele saalile on kasutuses ka teise korruse saal ning koridor ja Vesiroosi kooli aula. Samas ei pea kartma, et külastajad õiget kohta üles ei leia. 4. aprillil on Sadolini spordihoones täies koosseisus kohal Töötukassa Raplamaa osakond ning selle töötajad on valmis külastajaid vajadusel õigesse kohta suunama.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare