6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSVõimlemisfestival pakkus rohkelt emotsioone nii esinejatele kui ka pealtvaatajatele

Võimlemisfestival pakkus rohkelt emotsioone nii esinejatele kui ka pealtvaatajatele

Helerin Väronen

Laupäeval, 9. märtsil toimus Sadolini spordihoones viiendat korda Eesti Koolispordi Liidu võimlemisfestival. Kokku osales festivalil kogu Eestist 29 rühma (9 võimlemis-, 16 liikumis- ja 4 koondrühma) 15 koolist ehk 311 õpilast ja 29 treenerit.

Võisteldi neljas vanuseastmes. Tartu Tamme kooli koondrühma koosseisus oli ka viis poissi. Kõige suurema rühmade arvuga (viis) oli samuti esindatud Tartu, täpsemalt Tartu Veeriku kool.
Tervitussõnad lausus Rapla valla kultuuri- ja spordikomisjoni esimees Väino Sassi, kes avaldas lootust, et võimlemisfestivali traditsioon jätkub ka edaspidi. Sassi sõnas, et sellisel festivalil mõõta ja kaaluda ei ole midagi, vaadata on aga väga palju, kuna võimlemine on üks ilusamaid ja emotsioonirohkemaid spordialasid üldse.
Eesti Koolispordi Liidu peasekretär Madis Pettai sõnas, et selline võimlemisfestival on suur pidupäev liidule, kuna nii uhket ja võimast võimlemisgalat saab korraldada vaid korra aastas. Pettai lisas, et kogu Eestis teeb koolisporti ja võistleb enam kui 40 000 õpilast, kuna liikumine pakub rõõmu ja täit rahulolu.
Kuigi festivalipäev oli pikk, ei tekkinud pealtvaatajana mingit väsimustunnet. Kõik kavad pakkusid rohket vaatamisrõõmu ja üllatusi. Lühidalt võiks võimlemisfestivali kirjeldada kui kogumit erinevatest trikkidest ja liigutustest, põnevatest kostüümidest ja ägedatest soengutest, õnnelikest ja naeratavatest lastest ja vanematest ning toredast muusikast.
Isiklikult jäid enim silma kaks kava: Tartu Veeriku kooli liikumisrühma “Prügisaared” ja Keila kooli koondrühmade “Inglid ja deemonid”. Mõlemad jutustasid sügavama loo, mis lausa külmavärinaid tekitas. Palju andis juurde ka muusika, eriti esimese kava puhul. Ei saa ju ükskõikseks jääda, kui Metsatöllu laulu saatel esitatakse energilist tantsu.
Peale festivalikavade oli publikul eksklusiivne võimalus näha ka suvisel laulu- ja tantsupeol esitatavat võimlemisrühmade repertuaari, mida oli samuti erakordselt hea vaadata, kuna need kavad olid ääretult kvaliteetsed, peensusteni paigas ja ilusad.
Võimlemisfestivali peakorraldajad olid võistluste peakohtunik Kadi Saks Valtu põhikoolist, Valtu põhikooli direktor Andres Saks ja Laine Rokk Rapla maakonna spordiliidust. Žüriisse kuulusid Tallinna Saksa gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja ja võimlemistreener Mare Paist, Rocca al Mare kooli spordi- ja liikumise sektsiooni juhataja ja kehalise kasvatuse õpetaja Reine Kotkas, Jüri gümnaasiumi psühholoog ja võimlemistreener Avelin Kalving, Eesti Võimlemisliit MTÜ juhatuse liige ja Eesti Spordiselts Kalev võimlemise valdkonna juht Lembe Laas ja tantsuõpetaja ning aeroobikatreener Enn Meiesaar. Žürii valis välja kümme laureaati ja viis eripreemia saajat.
Osalenud koolid olid: Hiiumaa gümnaasium, Keila kool, Kohila gümnaasium, Kohila mõisakool, Kilingi-Nõmme gümnaasium, Kärdla põhikool, Rapla Vesiroosi kool, Sindi gümnaasium, Tartu Hansa kool, Tartu Tamme kool, Tartu Veeriku kool, Türi põhikool, Uulu põhikool, Valtu põhikool, Viljandi gümnaasium.

Võimlemisfestivali tulemused
I aste
Liikumisrühmad 1.-3. klass
Laureaadid
Valtu PK 1. klassi „Kellakägu” (Lilli Lauretta Lepikult, Meribel Laande, Hanna Ansen, Mariliis Toome, Eneliis Lundver, Lenna Laiapea, Marie Elisabeth Päärmaa, Lisandra Rüütmann, Kaisa Kraav, Kärolin Aun, Getri Metsallik, treener Kadi Saks)
Uulu PK „Piisake vett, PALUN“
Eriauhind
Tartu Veeriku kooli 2.-3. klassi „Vaba päev” – koolisportlikum kava
Võimlemisrühmad 1.-3. klass
Laureaadid
Rapla VVK 2. klassi vabakava (Sandra Suvi, Liisbet Luugimaa, Laura Prey, Amanda Väljamats, Karmen Lisete Läänaru, Mariliis Põhjala, Kadri Lõhmus, Eliis Forsel, treener Kadi Saks)
Keila kooli võimlemisrühma „Liblikate lend”
K-Nõmme G 1. klassi „Hüpeldes ja kiikudes“

II aste
Liikumisrühmad 4.-6. klass
Laureaat
Tartu Veeriku kooli „Prügisaared”
Võimlemisrühmad 4.-6. klass
Laureaat
Kilingi-Nõmme G „Lumelilledena“

Koondrühmad
Laureaat
Keila kooli „Inglid ja deemonid”
Eriauhind
Kohila G „Käsikäes”, treener Kairis Kontus – eripärase ja armsa koreograafia eri vanuseastmete sobivuse eest
III aste
Liikumisrühmad 7.-9. klass
Laureaat
Tartu Veeriku kooli „Pariisi tänaval”
Eriauhind
Tartu Hansa kooli „Don`t stop us” – mitmekülgse ja emotsionaalse esinemise ning omapärase koreograafia eest
Kärdla põhikooli 9. klassi „Aasaneitsi” – Eesti teema kasutamise eest
Kärdla põhikooli 6.-8. klassi „Ehitame maja” – huvitava rekvisiidi kasutamise eest
IV aste
Võimlemisrühmad 10.-12. klass
Laureaat
Viljandi gümnaasiumi „Olla koos”
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare