3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSFC Lelle mängijad jagavad end jalgpalli ja jäähoki vahel

FC Lelle mängijad jagavad end jalgpalli ja jäähoki vahel

Siim Jõgis

FC Lelle on võrdlemisi pika ajalooga jalgpalliklubi. Selle juured ulatuvad tagasi aastasse 1983. Märkimisväärne on see, et siiamaani on võistkonnaga seotud inimesi, kes olid ka klubi asutamise juures. Äsja alanud hooajal mängib FC Lelle Eesti meistrivõistluste neljanda liiga Lõuna piirkonnas, kuhu kuulub kuus võistkonda.

Eelmisel hooajal just kõige paremini ei läinud. Oma piirkonnas saadi viimane koht. Nüüd loodetakse seda parandada. Võistkonna esindaja Margus Pärt ja mängija Henry Kaldas ütlesid, et esialgu võiks eesmärgiks seada kuue võistkonna konkurentsis vähemalt neljanda koha. Sedasi välditakse sügisringi mängudeks kõige madalamasse tugevusgruppi jäämist. Eesmärki on muidugi kergem püstitada kui täita.
Möödunud aegadel on FC Lellet esindanud ka mitmed Eesti jalgpallis tuntud nimed, kuid praegu enam mitte. Küll aga on õhus võimalus, et FC Lelle teeb käesoleval hooajal enda jaoks ajalugu. Kunagi varem ei ole võistkonda esindanud ükski välismaalane, kuid nüüd on see võimalus tekkinud. Laupäeval, 13. aprillil osales klubi treeningul üks mängija Iirimaalt. Huvi FC Lellet esindada näitas ta üles ise ning oli väga huvitatud võimalusest Eestis jalgpalli mängida.
Margus Pärt rääkis, et luureinfo kohaselt olevat tegemist suure jalgpallifanaatikuga. Esimesel treeningul oli ta jätnud ka väga hea mulje. Pärt rääkis, et tema mängutase tundus olevat isegi parem kui FC Lelles keskmiselt. Kuid kas ta liigamängudes ka Lelle rohelise särgi selga tõmbab? Seda ei osanud Pärt veel kindlalt öelda. Pealegi võtab paberimajanduse kordasaamine aega, enne kui saab ta oma mängijaks registreerida. Igal juhul on õhus võimalus, et FC Lelle esimeseks võõrleegionäriks saab mängija Iirimaalt.

Tuntud nimed
Ajaloo vältel on võistkonnast läbi käinud küllaltki tuntud nimesid. Nende seas näiteks pikaaegne Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak. Pärt meenutas, et Pohlak mängis Lelle eest paaril hooajal, ent mitte väga palju mänge. Samuti on nende särgi selga tõmmanud praegune Paide Linnameeskonna abitreener Erki Kesküla, kes on pärit Kehtnast.
FC Lellet on liigamängudes esindanud ka kunagised Eesti koondise väravavahid Toomas Tohver ja Rain Vessenberg. Endistest koondislastest on veel Lelles mänginud Marko Lelov ja Gert Olesk. Muidugi ei tasu jätta märkimata, et praegune Paide Linnameeskonna peatreener Vjatšeslav Zahovaiko on pärit Lellest.

Keskmiselt 28 pealtvaatajat
Margus Pärt rääkis, et aastate lõikes on meeskonna tuumik püsinud sama, kuid uusi mängijaid on ka juurde tulnud. Koos hoiab neid kõiki armastus spordi vastu ja ühine sõpruskond. Pärt on aastate jooksul kirja pannud ka meeskonna statistikat. Nüüd võib öelda, et FC Lellet on kokku esindanud kindlasti rohkem kui 175 mängijat ning see number läheneb Pärdi sõnul kahesajale.
Lelles on olemas igati korralik jalgpalliväljak. Väikesed poisid läksid sinna palli taguma, niipea kui lumi sulanud oli. FC Lelle kauaaegne mängija Tõnu Lillsaar rääkis, et jalgpallimeeskonda on vaja kas või selleks, et korralik staadion põllumaaks ei muutuks. Publikunumbritega neljandas liigas just hiilata ei saa, aga eelmisel aastal oli FC Lelle kodumängudel keskmiselt 28 pealtvaatajat, mis oli nende liigas kõrge näitaja. Lillsaar tõdes, et palju sõltub ilmast. Vihmase ilmaga ei viitsi õeti keegi tulla mängu vaatama, aga päikesepaistelise ilmaga on just vastupidine lugu.
Käesoleval hooajal on FC Lelle esimene kodumäng planeeritud pühapäevaks, 12. maiks. Siis võõrustatakse kohalikul staadionil Põlva FC Lootose meeskonda. Esimest kodumängu oodatakse juba huviga. Elevust lisab seegi, et selleks aastaks on hangitud uued väravad ja varumängijate pingid.

Jäähoki
Viimastel aastatel on Lellel õnnestunud karikasarjas mõõtu võtta kahelt Premium Liiga meeskonnalt. 2011. aasta 3. augustil õnnestus mängida Eesti esindusstaadionil A le Coq Arenal ning vastaseks oli FC Flora. Skoor kujunes küll ühepoolseks, sest Flora võitis 13:0, kuid põnev kogemus oli see Lelle mängijatele ikkagi. Tõnu Lillsaar meenutas, et lubatud oli kolm vahetust, aga varumängijad tahtsid väga A le Coq Arena murule pääseda. Viimased vahetusest väljakule pääsenud mängijad selgitati lausa loosiga.
2017. aasta augustis mängiti Nõmme Kalju FC vastu ning seda samuti Eesti karikavõistluste raames. Ka see kohtumine kujunes ühepoolseks, mille pealinna võistkond võitis 8:0. Siiski said Lelle mängijad Hiiu staadionilt väärtusliku kogemuse Premium Liiga meeskonna vastu.
Aga lisaks jalgpallile mängitakse Lelles ka jäähokit. Sedasi on välja kujunenud – soojade ilmadega mängitakse jalgpalli, talve saabudes hokit. Kokku on pandud isegi oma võistkond Lelle HK Saurused. Äsja saabusid hokitiimile ka uued ja värske väljanägemisega helesinised vormid. Mängijate vahel korraldati küsitlus ja enamik olid helesinise tooniga nõus.

Lelle vana rahvamaja kõrval oli talvel olemas ka igati korralik hokiväljak. Tõnu Lillsaar rääkis, et ise ta eelistabki rohkem hokit mängida. See küll väsitab rohkem, aga on samas pehmem põlvedele. Kui tänavu 2. veebruaril peeti jäähokis Raplamaa meistrivõistlusi, pani Lelle välja lausa kaks võistkonda. Maakonna meistriks krooniti siiski Kehtna. Samuti osales Lelle HK Saurused 2019. aasta Eestimaa spordiliidu Jõud meistrivõistlustel jäähokis. Alagrupis saadi siiski kolm kaotust ning sealt edasi mängiti seitsmenda ja kaheksanda koha peale. 5:1 võit HK Predators’i üle tagas Lellele seitsmenda koha.
Pühapäeval, 14. aprillil oligi huvitav seis. Samale ajale olid planeeritud nii hooaja viimane hokimäng Lelle HK Sauruste jaoks kui ka hooaja esimene mäng FC Lelle jaoks. Mängijad tuli ära jaotada nii, et mõlemad mängud peetud saaksid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare