6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSHepa rajab Rapla bussijaama juurde gaasitankla

Hepa rajab Rapla bussijaama juurde gaasitankla

Siim Jõgis

Hepa tanklakett on lükanud käima plaani rajada Rapla bussijaama juurde gaasitankla. Tööd selle rajamiseks on kestnud juba mõnda aega.

Hepa juhatuse liige Kaspar Nisu ütles, et üldehitustööd hakkavadki juba valmis saama. Sellele järgnevad püti ja tankuri paigaldamine. Kindlat kuupäeva ei tahtnud Nisu veel välja lubada, kuid ütles, et gaasitankla soovitakse avada hiljemalt 1. maiks.
Uus tankla rajatakse Rapla bussi­jaama ja Rappeli keskuse parkla vahelisele väiksele muruplatsile. Tegemist saab olema esimese korraliku gaasitanklaga Rapla maakonnas. Gaasitanklat ei ole ka Rapla teises otsas, raudteejaama lähedal asuva Hepa tankla juures ning Kaspar Nisu ütles, et tõenäoliselt ei tule ka. “Otsustasime, et Rapla jaoks piisab ühest gaasitanklast. Bussijaama juures asub see hea ja tuttava koha peal,” sõnas ta.
Varasematel aastatel on surugaasil töötavate autode arv Eesti teedel näidanud kasvutrendi, kuid viimasel ajal on see pigem stabiliseerunud. Seni on tulnud Raplas elavatel gaasiseadmega sõiduauto omanikel käia tankimas mujal. Nisu ütles, et peaasjalikult on seda tehtud Tallinnas. Miks siis otsustas Hepa rajada gaasitankla ka Raplasse? Nisu sõnul peitub vastus puhtalt selles, et soovitakse tuua see võimalus Rapla tarbijale lähemale, et enam ei peaks gaasiauto tankimiseks sõitma kuhugi kaugemale.
Neid põhjuseid, miks inimesed sõidavad just surugaasiga (CNG) sõitva autoga, võib olla mitmeid, kuid üks põhjus on odavam hind kui bensiini- või diiselmootori kütusel. Kaspar Nisu tõi välja, et gaasiseade tasub ära, kui auto sõidab aastas pikki vahemaid. Eriti siis, kui aastas läbitavad vahemaad ulatuvad 25 000-30 000 kilomeetrini. Vähemtähtis ei ole ka keskkonna säästmine. Gaasi põlemine saastab keskkonda vähem kui bensiini või diislikütuse kasutamine.
Tankla soovitakse avada lähima kuu aja jooksul. Kaspar Nisu ei olnud küll kindel, kuid arvas, et tõenäoliselt tuleb selleks puhuks korraldada ka lindilõikamise tseremoonia.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare