-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
RSKoguteose kolmas osa tuleb Raplamaa inimestest

Koguteose kolmas osa tuleb Raplamaa inimestest

Vivika Veski

Raplamaa Omavalitsuste Liit sõlmis lepingu Viio Aitsamiga Raplamaa koguteose kolmanda osa koostamise esimeseks etapiks. Seekordne raamat tuleb Raplamaa inimestest.


Raamatu nimi on „Raplamaa. Loodus, aeg, inimesed”. Esimene osa oli loodusest, teine ajast ehk ajaloost ja praegu on päevakorral kolmas ehk inimeste raamat. Kaks esimest raamatut anti välja Rapla maavalitsuse ajal ja nüüd juba mõnda aega keerles Raplamaa Omavalitsuste Liidus (ROL) mõte, et tuleks välja anda ka kolmas.
Aprilli algul tutvustas Viio Aitsam oma kontseptsiooni ROL-i juhatuses ja sai sellele heakskiidu. Tema mõtte kohaselt võiks selles raamatus olla pearõhk inimeste tegudel – mida nad korda saatsid, saavutasid, ütlesid. Luuletaja puhul võiks lisada luulenäite, teadlase puhul näite teadustöö saavutustest, lisas Viio Aitsam.
Esimene etapp kestab neli kuud, mille jooksul tegeleb koostaja andmete kogumise, koondamise ja korrastamisega. 5. septembril vaatab ROL-i juhatus esimese etapi materjalid üle ja seejärel minnakse tööga edasi. Viio Aitsam ütles, et raamatu sisust saabki seetõttu täpsemalt rääkida sügisel. Raamatu valmimine võtab aega kaks aastat.
Raamatu väljaandja on Rap­lamaa Omavalitsuste Liit. ROL-i tegevdirektor Silvi Ojamuru ütles, et raha on praegu olemas esimese etapi jaoks. Ülejäänu jaoks püüavad nad raha tõenäoliselt taotleda erinevaist allikaist või siis annab ROL selle välja oma kulul, lootuses raamatu müügiga midagi tagasi teenida, selgitas Ojamuru.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare