2.2 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSKohus mõistis Kehtna Elamu OÜ endise juhi õigeks

Kohus mõistis Kehtna Elamu OÜ endise juhi õigeks

Siim Jõgis

Kohus mõistis õigeks Kehtna Elamu OÜ endise juhi Aivo Tuurma, keda süüdistati asutuse varade omastamises.

Vastava otsuse luges kohtunik ette kolmapäeval, 3. aprillil Pärnu maakohtu Rapla kohtumajas. Kehtna valla esitatud tsiviilhagi Aivo Tuurma vastu otsustas kohtunik jätta läbi vaatamata.
Süüdistuse kohaselt sõlmis Aivo Tuurma OÜ Kehtna Elamu juhatuse liikmena lepinguid iseendaga ning omastas aastatel 2011-2014 asutuse eelarvevahendeid. See tähendab, et süüdistuse järgi sõlmis Tuurma vallale kuuluva ettevõtte esindaja ehk ametiisikuna iseendaga lepingu oma isikliku auto kasutamiseks ettevõtte heaks.
Kohtunik Endla Ülviste selgitas otsuse resolutiivosa ettelugemisel, et Aivo Tuurma ei täitnud avalikku ülesannet ega tegutsenud ametiisikuna ning seega ei saa talle ette heita, et ta oleks rikkunud ametiisikutele seatud sätteid. Kehtna Elamu OÜ sajaprotsendiline omanik on Kehtna vallavalitsus.
Kogu protsess kestis ligikaudu pool aastat ning sai alguse eelmise aasta 31. oktoobril. Aivo Tuurma ütles pärast õigeksmõistva otsuse ettelugemist, et ta oli sellises tulemuses algusest peale kindel. “Otse loomulikult,” vastas Tuurma küsimusele, kas ta oli algusest peale kindel, et kohus ta õigeks mõistab. Ta lisas: “Nii Kehtna vallavalitsus kui ka asutuse nõukogu olid kõigest teadlikud. Me olime advokaadiga algusest peale kindlad, et karistusseadustikku ei saa siinkohal rakendada,” rääkis Tuurma.
Samas lisas ta, et süda tal rahul ei ole, sest nende süüdistuste tõttu jäi ta ilma oma töökohast.
Pärast otsuse teatavakstegemist andis oma kommentaari ka prokurör Küllike Kask: “Prokuratuur ei nõustu nende järeldustega, millele kohus otsuse kuulutamisel viitas. Seetõttu teen kohtule appellatsiooniteate ning soovin tutvuda kohtuotsuse põhjendustega. Lõpliku otsuse edasikaebamise osas teen pärast kohtu põhjendustega tutvumist.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare