13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSLääne-Harju praostiks valiti tagasi Jüri Vallsalu

Lääne-Harju praostiks valiti tagasi Jüri Vallsalu

Siim Jõgis

Märtsi lõpus kogunes EELK Lääne-Harju praostkonna sinod ning üks päevakorrapunkt oli ka praosti valimine. Järgmiseks nelja-aastaseks ametiajaks valiti praostiks tagasi Hageri ja Saku koguduste õpetaja Jüri Vallsalu. Sinodi 28 saadikust hääletas tema jätkamise poolt 26.

Jüri Vallsalu on Lääne-Harju praosti ametikohuseid täitnud juba 26 aastat. Hageri koguduse õpetajaks asus ta 1993. aasta veebruaris ning samal kevadel valiti ta ka Lääne-Harju praostiks. Vallsalu selgitas, et praost on justkui kiriklik administraator. “Kindlasti ei ole see kõrgem vaimulik aste,” sõnas ta. Praosti põhiülesanne on administreerimine, et kirik saaks organisatsioonina toimida. Näiteks on ülesandeks täiendõppe, samuti kogudustevahelise suhtlemise korraldamine.
2018. aasta lõpu seisuga kuulub Lääne-Harju praostkonda 11 kogudust, kõige värskem neist on möödunud aastal loodud Saue Pauluse kogudus. EELK edastatud pressiteates on välja toodud, et liikmeannetajate arv on Lääne-Harju praostkonnas 2102, kirikuid on 9, abikirikuid 2, muid kirikuhooneid 5.
Abipraostiks valiti 26 poolthäälega Rapla koguduse õpetaja Mihkel Kukk. Tema jaoks on see esimene kord seda ametit pidada. Varem oli Lääne-Harju abipraost Risti koguduse õpetaja Annika Laats. “Abipraosti ametiülesanded on üsna tagasihoidlikud,” rääkis Jüri Vallsalu. Ta lisas, et põhimõtteliselt on abipraost tagavaranumber juhuks, kui praostiga peaks midagi juhtuma ja ta ei saaks enam oma ülesandeid täita.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare