11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
LisalehtLisaleht Rohelised Sõnumid: Märjamaa vallas asutakse kontrollima reovee käitlust

Lisaleht Rohelised Sõnumid: Märjamaa vallas asutakse kontrollima reovee käitlust

Raplamaa Sõnumid

Aprillis alustavad Märjamaa vallavalitsuse keskkonnaspetsialist ja järelevalvespetsialist ringkäike majapidamistes, et kontrollida reovee käitlust, kirjutab Märjamaa Nädalaleht.

Kaasatakse vee-ettevõtja ning vajaduse korral ka Keskkonnainspektsioon. Aluseks võetakse Matsalu Veevärgi andmed kinnistute kohta, kus on välja ehitatud ühiskanalisatsiooni liitumispunkt, kuid majapidamine on liitunud ainult ühisveevärgiga, kuid mitte kanalisatsiooniga. Eesmärk on saada ülevaade nendel kinnistutel paiknevatest reovee kogumissüsteemidest.
Algust tehakse Märjamaa aleviga. Koostatakse valim kinnistutest ja neid peresid teavitatakse eraldi. Vallavalitsuse spetsialistid kinnitavad, et eelkõige on ettevõtmise eesmärk puhtam keskkond ning vajakajäämiste korral ei hakata kohe trahvima ega ettekirjutusi tegema, vaid antakse nõu, kuidas olukorda parandada.
Märjamaa valla reovee kohtkäitluse ja äraveo eeskirjas on säte, et kui kinnistul kasutatav süsteem ei ole nõuetekohane ja on olemas nõuetekohane liitumispunkt ning ühisveevärgi- ja -kanalisatsioonisüsteem, on neil kohustus liituda ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare