Pääasteameti kommentaar seoses Lõuna- ja Kesk-Eesti kohal leviva suitsuvinega

Täiendatud 16:45

1
Foto: Siim Solman

Täna keskpäevast alates on tulnud häirekeskusesse mitmeid kõnesid inimestelt põhiliselt Lõuna- ja Kesk-Eestist, kes näevad õhus sinist vinet ning tunnevad suitsuhaisu. Päästeamet on reageerinud kõikidele väljakutsetele, kuid ühtegi tulekahju suitsuvine allikana tuvastatud ei ole. Suitsuvine põhjuseid hetkel teada ei ole.  Päästeameti vastutava korrapidaja Toomas Kääparini sõnul on Päästeamet võtnud ühendust VF Pihkva oblasti päästjatega, et täpsustada sealseid olusid tulekahjude kohta, mille suits võiks Eestisse kanduda. Kuid Pihkva oblastis ei ole hetkel samuti ühtegi aktiivset põlengut. „Lisaks teeb Politsei- ja Piirivalveameti lennuk Eesti kohal kontrollreidi, et tuvastada võimalikku suitsuallikat,“ ütles Päästeameti vastutav korrapidaja.

Võimalik, et  vine põhjus põlengud Venemaal, millest võib suitsuvine Eesti kohale kandunuda. Politsei- ja piirivalveameti lennuk  teeb Eesti kohal kontrollreide, et tuvastada võimalikku suitsuallikat.

 

uuemad vanemad enim hinnatud
Hmmm
Külaline
Hmmm

Ilmad on ilusad ja grillihooaeg on käes.