9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplamaa JK hooaja algus annab põhjust optimismiks

Raplamaa JK hooaja algus annab põhjust optimismiks

Siim Jõgis

Raplamaa JK tegi algust 2019. aasta hooajaga ning kahes esimeses mängus napsati kohe kaks võitu. Kõigepealt saadi teise liiga lõuna/lääne piirkonnas 2:0 võit Tallinna JK Piraaja üle ning seejärel alistati 2:1 Viljandi JK Tulevik II. Mõlemad kohtumised peeti Raplamaa JK jaoks võõrsil.

Teise liiga lõuna/lääne piirkonnas mängib kokku neliteist võistkonda. Samas liigas mängis Raplamaa JK ka eelmisel hooajal, kuid siis väga hästi ei läinud. Nelja võidu ja nelja viigi kõrvale teeniti kaheksateist kaotust ning see andis kokkuvõttes viimase, neljateistkümnenda koha. Siiski suudeti koht teises liigas säilitada ning nüüd minnakse uuele hooajale vastu hoopis suuremate plaanidega.
Kahe hooaja vahepeal on läbi tehtud kaks suuremat muudatust. Esiteks on vahetunud peatreener ning teiseks on noorenenud võistkonna koosseis. Mängiva peatreenerina juhendab sel hooajal vägesid endine Eesti jalgpallikoondise ja Nõmme Kalju FC kapten Alo Bärengrub. Ta ütles, et uue hooaja algust ei saa pidada ideaalseks, aga väga hea on see küll. Mängupildis on veel arenguruumi, kuid peatreeneri pilgu läbi on ta esialgu rahul sellega, mis väljakul toimub. Bärengrub lisas, et mängiva peatreeneri roll on küll omajagu komplitseeritud. Samal ajal tuleb tal täita nii kaitsemängija kui ka peatreeneri ülesandeid, kuid seni on kõik laabunud.
Kahe hooaja vahel on koosseis ka noorenenud. Bärengrub ütles, et hea meel on näha, kuidas Raplamaa jalgpallikooli oma kasvandikud hakkavad nüüd esindusmeeskonnas mängima. “Need on mu oma kasvandikud, kes on mänginud U17 eliitliigas. Nende seas on mängijaid sünniaastatega 2000, 2001, 2002 ja isegi 2003,” rääkis peatreener. Loomulikult leiab koosseisust ka vanemaid mängijaid. Bärengrub ise, Kristjan Nõulik, Madis Nurmik, Raigo Noode ja Priit Põldmaa on esindanud Raplamaa JK-d juba aastaid. Nüüd on Bärengrubi ülesanne panna see koosseis edukalt mängima ning seni on see õnnestunud.
Alanud hooajaks on meeskonnana seatud ka eesmärk. Loomulikult tahetakse vältida eelmise aasta õnnetut saatust, kus liigatabelis jäädi viimaseks. Bärengrub ütles otse välja, et sel aastal tahetakse hooaeg lõpetada tabeli ülemises otsas. See on tema sõnul igati mõistlik eesmärk ning vähemalt esimesed kaks mängu annavad ka põhjust optimismiks. Raplamaa JK jätkab kodumängude läbiviimist Rapla Kesklinna kooli staadionil. Küll aga oodatakse esimeste kodumängude pidamiseks soojemat ilma. Praegu on õhus võimalus, et esimene Raplamaa JK kodumäng toimub kas aprilli lõpus või mai alguses.
2019. aasta hooaja teises mängus võõrustas raplamaalasi Viljandi JK Tulevik II. Mäng toimus reede, 29. märtsi õhtul Viljandi kunstmuruväljakul ning Raplamaa JK võttis 2:1 võidu. Rainer Rüütel viis kodumeeskonna küll 11. minutil juhtima, kuid teise poolaja kahest väravast tagasid võidu külalised. Tabamuste autorid olid Erlend Pettai ja Madis Nurmik. Raplamaa JK mängis koosseisus: Martin Tilk (väravavaht), Kristjan Nõulik, Sten Kenert Maalinn, Madis Nurmik (kapten), Ken Krister Maalinn, Raigo Noode, Erlend Pettai, Kevin Kaarel Prazeres Rita, Karel Kaldma, Mert Olesk ja Alo Bärengrub. Vahetusest sekkusid mängu Jürgen Andessalu, Tarvi Tüvist, Priit Põldmaa ja Karel Kadarik.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare