-2.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSSaalihoki Raplamaa meistriks krooniti esmakordselt MontonissaPritsumehed

Saalihoki Raplamaa meistriks krooniti esmakordselt MontonissaPritsumehed

Siim Jõgis

Raplamaa saalihoki meistrivõistlused jõudsid lõpule laupäeval, 20. aprillil, kui Sadolini spordihoones peeti viimase vooru kohtumised. Juba varem oli teada, et Raplamaa meistritiitli võitis MontonissaPritsumehed.

Tegemist oli üsna napi esikohaga. Teise koha pälvis 2018. aasta Raplamaa meister Märjamaa SK. Need meeskonnad läksid omavahel vastamisi ka viimases voorus, kus siiski väga palju enam mängus polnud. Märjamaa SK võitis selle kohtumise veenvalt 12:4.
Raplamaa meistrivõistlused vältasid täpselt pool aastat – 21. oktoobrist 2018 kuni tänavu 20. aprillini. Selle aja jooksul peeti seitseteist mängupäeva, mis jaotati ära Sadolini spordihoone ja Paikuse spordikeskuse vahel. Osa voorusid peeti Paikusel, sest see on SHK Pärnu Bulleti kodusaal ning SHK Pärnu Bullet ja Läänemaa lõid Raplamaa meistrivõistlustel kaasa eraldi arvestuses. Tegemist oli tugevate võistkondadega, kes lisasid kogu turniirile kindlasti kvaliteeti. Nimetatud eraldiarvestuses olid mõlemad n-ö välisklubid Raplamaa tiimidest paremad ning SHK Pärnu Bullet sai esimese ja Läänemaa teise koha. Raplamaa meistrivõistluste arvestuses need meeskonnad arvesse siiski ei läinud.
MontonissaPritsumehed esindaja Tauno Sau ütles, et maakonna meistritiitli seadis meeskond endale eesmärgiks juba hooaja alguses. Eelmise aasta kevadel pidid nad Märjamaa SK ja Rapla Kepiklubi järel leppima kolmanda kohaga. Nüüd vahetati 2018. aasta pronksmedalid kulla vastu. See, et tiitel oli juba varem kindlustatud, võimaldas Sau sõnul minna vastu viimase vooru mängule pingevabalt, kuid võita oleks ikka tahtnud. Kui samad võistkonnad läksid vastamisi turniiri varasemas faasis, läks kohtumine lisaajale. Pärast viigilist normaalaega võitis 23. veebruaril toimunud kohtumise MontonissaPritsumehed skooriga 5:4.
Lisaks meistritiitlile avaldas Sau heameelt ka selle üle, et maakonnas on saalihoki kujunenud sedavõrd populaarseks, et meistrivõistlustele pannakse välja kuus meeskonda. Eriti hea meel oli tal enda sõnul selle üle, et uue võistkonnana liitus seekordsetel võistlustel Järlepa esindus.
Maakonna meistrivõistluste üks korraldaja ning Märjamaa SK mängija Toomas Jaaniste ütles, et tiitel jäi käeulatusest välja üsna napilt. Märjamaa oli maakonna meistrivõistlustel kõige kindlama kaitsega võistkond, lastes endale visata kõige vähem väravaid (40). Seetõttu oli neil ka kõige parem väravate vahe +30. Küll aga oli tähelepanuväärne see, et Märjamaa jäi kahel korral alla Järvakandi võistkonnale Pistleek ning seetõttu ei õnnestunud ka tiitlit kaitsta.
Raplamaa meistrivõistluste kõige resultatiivsemad mängijad olid Marek Lairand (Rapla Kepiklubi) ja Taavi Sau (MontonissaPritsumehed), kes mõlemad kogusid 37 resultatiivsuspunkti. Lairand viskas 25 väravat ja andis 12 resultatiivset söötu ning Sau viskas 24 väravat ja andis 13 resultatiivset söötu. Turniiri väärtuslikemaks mängijaks tunnistati Marek Lairand ning parimaks noormängijaks Alvar Novikov (Järvakandi Pistleek).
MontonissaPritsumehed koosseisu kuulusid: Erti Suurtalu (väravavaht), Tauno Sau, Leo Rahu, Aivo Sule, Tanel Vahter, Andrei Luige, Maksim Spetsov, Raul Aarma, Taavi Sau, Evald Saidla, Herki Runnel, Tiiu Varik Sau (liiga resultatiivseim naismängija), Marleen Arula, Andi Kuum, Romet Troost.

Raplamaa meistrivõistluste turniiritabel 2018/19:

M    V    Vl   K Kl      VV      P
1. MontonissaPritsumehed 10   7   1   2   0   74:53 +21 23
2. Märjamaa SK                  10   7   0   2   1   70:40 +30 22
3. Rapla Kepiklubi               10   6   0   4   0   91:63 +28 18
4. Järvakandi Pistleek         10   6   0   4   0   53:45 +8 18
5. Järlepa                           10   3   0   7    0   50:88 -38 9
6. Kaitseliidu Rapla Malev   10   0   0  10  0   34:84 -50 0

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare