Teine kaotus! AVIS Utilitas Rapla vajus väljalangemise lävele

0
Foto: Siim Solman

Siim Jõgis

AVIS Utilitas Rapla kaotas Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseerias Pärnu Sadamale teise kohtumise järjest ning on nüüd varajasest väljalangemisest ühe kaotuse kaugusel. Pühapäeval, 14. aprillil Pärnu spordihallis toimunud mängu võitis kodumeeskond taas veenvalt. Seekord särasid lõpuvile kõlades tablool numbrid 82:57.

AVIS Utilitas Rapla alustas kohtumist järgnevas koosseisus: Gregor Ilves, Sven Kaldre, Ervins Jonats, Indrek Kajupank ja Hunter Mickelson. Suure osa esimesest veerandajast juhtis Rapla, kuid viimase poole minutiga läks Pärnu 15:14 juhtima. Veerandaja viimased kaks punkti tõi kodumeeskonnale Mihkel Kirves vabavisetest. Teise veerandaja käigus hoidis Pärnu enda jaoks mugavat eduseisu. Koos lõpusireeniga viskas kahepunktiviske sisse Demetre Rivers ning tegi poolajaskooriks 39:32. Sealjuures viskas Rivers esimese poolajaga 14 punkti.

Pärnu teravatele rünnakutele ei leidnud AVIS Utilitas Rapla vasturohtu ka teisel poolajal. Kolmandal veerandajal kasvatas Pärnu oma eduseisu veelgi. Viimasele vaatusele läksid meeskonnad Pärnu eduseisus 60:41. Rapla jaoks kujunes see igati mustaks veerandajaks. Hunter Mickelson ja Ervins Jonats kogusid mõlemad kolmanda veerandaja lõpuks neli isiklikku viga.

Pühapäevane kaotus tähendab AVIS Utilitas Rapla jaoks seda, et play-off’ist väljalangemine on kõigest ühe kaotuse kaugusel. Seeria järgmine mäng toimub teisipäeva, 16. aprilli õhtul Raplas ning kui Pärnu võidab kolmanda mängu järjest, siis ongi AVIS Utilitas Rapla jaoks hooaeg läbi. Muidugi tasub meenutada, et ka eelmise kevade veerandfinaalseerias jäi AVIS Utilitas Rapla 0:2 kaotusseisu. Peale seda võideti Tallinna Kalev/TLÜ vastu kolm mängu järjest ning kindlustati pääs poolfinaali. Sel aastal avaneb Raplal võimalus sama saavutust korrata.

Neljandal veerandajal ei süttinud ühtegi sädet, mis oleks Raplale kas või natuke lootust andnud. Pärnu oli selgelt üle, hoidis pikka eduseisu ja võitis lõpuks 82:57. Viimastel minutitel pääsesid väljakule ka nooremad mängijad, kes tavaliselt mänguminuteid palju ei kogu. Rapla poolelt teenis väärtuslikke play-off’i minuteid Jan Märten Ratas, kes viskas ka kaks punkti. Resultatiivseim mängija platsil oli Demetre Rivers, kes kogus 21 punkti. Justin Alston toetas teda 14 punktiga. AVIS Utilitas Rapla resultatiivseimad olid Hunter Mickelson 13 ja Sven Kaldre 12 punktiga.

Jalavigastuse tõttu ei saanud Rapla meeskonda aidata Dominique Hawkins.