11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSTipp-poliitikud väitlesid Rapla gümnaasiumis Euroopa Liidu tuleviku üle

Tipp-poliitikud väitlesid Rapla gümnaasiumis Euroopa Liidu tuleviku üle

Siim Jõgis

Seoses lähenevate Euroopa parlamendi valimistega toimus reedel, 12. aprillil Rapla gümnaasiumis poliitikute debatt. Väitlejate nimekiri oli igati esinduslik – Urmas Paet (Reformierakond), Erki Savisaar (Keskerakond), Urmas Reinsalu (Isamaa), Sven Mikser (Sotsiaaldemokraadid) ning Jaak Madison (EKRE). Põhilisteks teemadeks kerkisid Euroopa Liidu tulevik ning mida võivad tuua eesseisvad valimised.

Debatt oli suunatud Rapla gümnaasiumi vanemate klasside õpilastele ning neid oli tulnud kuulama terve saalitäis. Päevajuht Teet Teder alustas debatti küsimusega, kas Euroopa parlamendi valimiste kampaania käib või mitte. Kõik tundub justkui vaikne. Sven Mikser ütles seepeale, et tema arvates on peale riigikogu valimisi Eestis käimas just tõsine ühiskondlik debatt. Urmas Reinsalu leidis, et kampaania on tõepoolest rahulik ning tõi paralleeli Eesti kirjandusest, kus Toots plaanis Teelega pulmi ning ütles Liblele, et sel aastal söövad pulmad jõulud ära. Selle näitega viitas ta sellele, et nüüd, kui Riigikogu valimised on läbi, on Euroopa parlamendi valimisteks valmistumine tõesti rahulikum.
Üheks vaidlusaluseks teemaks oli Euroopa Liidu föderaliseerumine – kas tulevikus on EL riikide liit või liitriik. Urmas Paet ütles selle kohta, et kuigi föderaliseerumise pooldajaid on peaaegu igas Euroopa parlamendi fraktsioonis, on nad kokkuvõttes vähemuses ning EL jääb ka tulevikus riikide liiduks.
Debatt kestis kokku ligikaudu tund aega.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare