Veenev allajäämine! Rapla alustas veerandfinaale kaotusega

0
Avis Utilitas Rapla vs Pärnu Sadam. Foto: Siim Solman
Siim Jõgis
Sarnaselt eelmise aasta kevadele alustas AVIS Utilitas Rapla ka sel aastal Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeriat kaotusega. Kolmapäeva, 10. aprilli õhtul tuli Sadolin spordihoones tunnistada Pärnu Sadama veenvat 83:60 paremust. Katki pole siiski veel midagi, sest edasi poolfinaali pääseb kolm võitu kogunud meeskond ning seeria jätkub pühapäeval, 14. aprillil.
Mängu esimeses pooles oli domineerivaks võistkonnaks AVIS Utilitas Rapla. Esimese veerandaja järel oli kodumeeskonna eduseis 20:8. Teisel veerandajal said mängu paremini käima ka külalised ning jõudsid esimese poolaja lõpuks Raplast kolme punkti kaugusele. Poolajapausile mindi väljakuperemeeste eduseisus 32:29.
Kolmanda veerandaja alguses särasid esimest korda peale 0:0 seisu tablool taas viiginumbrid – 32:32. Järgnevatel minutitel suutis Rapla siiski eduseisu taastada, kuid mitte kauaks. Esimest korda jõudis Pärnu meeskond ette seisul 44:42. Sealt edasi valitsesidki mängu nemad. Kolmanda veerandaja võitsid külalised viie punktiga 52:47. Mängida jäi siis kümme minutit ning kadunud polnud veel midaigi.
Küll aga ei saanud enam samamoodi öelda mõned minutid hiljem. Üks minut ja kümme sekundit peale veerandaja algust juhtis Pärnu juba 13 punktiga ning sealt edasi neid enam pidurdada ei suudetud. Pärnu Sadam sai veenva ning teenitud võidu tulemusega 83:60 ja läks veerandfinaalseeriat 1:0 juhtima. Nagu öeldud, siis poolfinaali pääseb kolm võitu kogunud meeskond.
Rapla eest viskasid Brian Williams ja Sven Kaldre võrdselt 16 punkti. 7 punkti said kirja Gregor Ilves ja Hunter Mickelson, kellest viimane sai kätte ka 13 lauapalli. Mihkel Kirves tõi Pärnu parimana 15 punkti. Siim-Markus Post järgnes 14 punkt ja 6 korvisööduga. Demetre Rivers lisas 13 silma ning Justin Alexander Alston tegi kaksikduubli, visates 10 punkti ja kogudes 10 lauapalli. AVIS Utilitas Rapla poolelt jättis mängu jalavigastuse tõttu vahele Dominique Hawkins.
Pärnu ja Rapla on taas vastamisi pühapäeval, 14. aprillil. Veerandfinaalseeria teine mäng toimub Pärnus.