Eesti parimad sulgpallurid kogunevad laupäeval Sadolin spordihoones

0
Foto: Siim Solman

Raplamaa Sõnumid

Eesoleval laupäeval, 11. mail, kogunevad Eesti parimad sulgpallurid Raplas, kus Sadolin spordihoones mängitakse sulgpalli GP sarja finaal. GP finaal on võistlus, kuhu pääsevad osalema septembrist maini kestva hooaja jooksul GP etappidel parimaid tulemusi näidanud nii noored kui täiskasvanute klassi mängijad.

Seekordne võistlus on eriline, sest esmakordselt toimub nii kõrgetasemeline sulgpalli võistlus Raplas. Eesti Sulgpalliliidu tegevjuhi Renna Unti sõnul otsustati hooaeg lõpetada Raplas, kuna viimastel aastatel on kohaliku sulgpalliklubi Valge Hani ja selle eestvedaja Ülle Laasneri tegevusel sulgpallielu Raplas hoogsalt edenenud. “Meile teeb heameelt, et Raplas on sulgpall hoo sisse saanud ja tegutsevad nii noorte kui täiskasvanute rühmad ning korraldatakse ka koolide vahelisi turniire. Seetõttu soovisime pakkuda kõigile Rapla sulgpallihuvilistele võimalust oma kodukohas nautida tippsulgpalli ning loodame, et see inspireerib uusi huvilisigi sulgpalli proovima”, lisas ta.

GP finaalis saab näha mängimas mitmeid noorte 11-15 aastaste vanuseklasside Eesti meistreid. Täiskasvanute seas jäävad võistlusest küll kõrvale olümpiapiletit jahtivad Eesti esireketid Kristin Kuuba ning Raul Must, kes samal ajal kogumas välisturniiridel olümpiapunkte, kuid sellest hoolimata saab nädalavahetusel näha mitmeid põnevaid sulgpallilahinguid. Meeste üksikmängus on favoriidiks selle aasta Eesti meistrivõistluste hõbemedalist ja eelmise aasta parim juunior Karl Kert. Meeste paarismängus on rivis Eesti meistrid Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner, kes peatselt esindavad Eestit ka Euroopa Mängudel Minskis. Naiste üksikmängus võib soosikuks pidada Hannaliina Pihot, kes võitis Eesti meistrivõistlustel pronksi ja tuli segapaaris Kristjan Kaljurannaga Eesti meistriks. Võistluspäev algab laupäeval kell 10.00 ja kestab ca kella 15ni. Pealtvaatajatele on sissepääs tasuta.