9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSEttevõte pani Kehtna KHK geodeesia õpilastele välja stipendiumi

Ettevõte pani Kehtna KHK geodeesia õpilastele välja stipendiumi

Siim Jõgis

Kehtna kutsehariduskeskus (KHK) ja OÜ 100 Aakrit sõlmisid lepingu, mille kohaselt maksab ettevõte maamõõdutehniku eriala kolmele lõpetajale stipendiumi.

Selle suurus on vastavalt kutseeksami tulemustele paremusjärjekorras 500 eurot, 300 eurot ja 200 eurot. Vastava lepingu allkirjastasid Kehtna kutsehariduskeskuse direktor Eero Kalberg ja OÜ 100 Aakrit tegevjuht Kersti Junalainen.
Initsiatiiv stipendiumi maksmiseks parimatele õpilastele tuli ettevõttelt. OÜ 100 Aakrit on geodeesia ettevõte, mis tegutseb peamiselt Tallinnas ja Harjumaal. Kersti Junalainen rääkis, et stipendiumide maksmise idee tekkis sellest, et ettevõte soovib laieneda ning uusi töökäsi leida on keeruline. “Meie pilk on suunatud kaugemasse tulevikku. Aitame geodeete tööturule tuua. Kool pakub teoreetilise ja meie praktilise poole. Lõpuks tuleb vilumus töö käigus,” sõnas Junalainen.
Juba praegu töötab OÜ-s 100 Aakrit kaks Kehtna kutsehariduskeskuse vilistlast. Kokku töötab seal kolm geodeeti, üks neist on ka Eesti Maaülikooli vilistlane. Kersti Junalainen rääkis veel, et ettevõte tegutseb Tallinnas ning seal tehakse ka enamik töödest, samas tuleb töid ette kogu Eestis.
Kehtna KHK õppeosakonna juhataja Erni Ajaots rääkis, et kindlasti lisab see õpilastele motivatsiooni. Selliseid stipendiume on edukamatele õpilastele pakkunud ka teised ettevõtted, kuid see ulatub juba tagasi krooniaega. Viimastel aastatel pole seda ette tulnud.
Maamõõdutehniku erialal õpib praegu kümme õpilast. Nende kursus sai alguse eelmise aasta septembris ning lõpeb tänavu juunis. Eksamid toimuvad 11. juunil ning siis selgub ka see, kes õpilastest stipendiumi pälvivad. Stipendium määratakse ühekordselt kooli lõpetamise kutseeksami tulemuste alusel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare