11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSJuubelilaulu- ja tantsupeol esindab Raplamaad 66 kollektiivi

Juubelilaulu- ja tantsupeol esindab Raplamaad 66 kollektiivi

Mari Tammar

Tänaseks on selgunud kõik juubelilaulu- ja tantsupeole pääsenud kollektiivid, kes 4.-7. juulil Tallinnas üles astuvad. Raplamaalt keerutab peol jalga 28 tantsurühma, laulab 34 koori ja mängib 4 muusikakollektiivi.

Peole kandideeris Raplamaalt 39 tantsurühma, 37 koori ja 6 muusikakollektiivi. Niisiis jäävad 16 vaprat kollektiivi sedakorda kõrvale, ent usutavasti kuluvad õpitud repertuaar ja protsessis omandatud kogemused siiski marjaks ära.
„Kunstiline toimkond tegi oma valiku kahe eelproovi põhjal ja nende käigus hinnati rühmade esituse juures tantsu tehnilist ja kunstilist taset, samuti tantsu vastavust lavastaja kirjeldusele, rahvarõivaste kandmise oskust ja korrektsust ning üldist esinemiskultuuri. Loomulikult on kurb, et kõik rühmad peole ei saanud, aga see, et konkurss on tihe, oli ette teada,” selgitas tantsijate tihedat sõela laulu- ja tantsupeo Raplamaa kuraator Heli Lints.
Hetkel käib maakonnas töö laulu- ja tantsupeo rongkäigu kokkupanemisega.
„Sel pühapäeval on Paides tantsurühmade juhendajatele jooniste seminar, kus nad saavad teada, mis mustreid nad sellel peol tegema peavad hakkama. Ja siis olemegi kõik valmis tervitama, vastu võtma, hoidma ja üle andma laulu- ja tantsupeo tuld, mis 7.-9. juunil Raplamaad väisab,” rääkis Heli Lints.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare