11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKaiu põhikooli õpilane võitis orienteerumises koolinoorte maailmameistritiitli

Kaiu põhikooli õpilane võitis orienteerumises koolinoorte maailmameistritiitli

Siim Jõgis

Maailmameister. Niiviisi võib nüüd enda kohta öelda Kaiu põhikooli kaheksanda klassi õpilane Brigitte Panker (15). Möödunud nädalal toimusid Otepääl koolinoorte maailmameistrivõistlused orienteerumises. Reedel, 3. mail peeti võistlusi lühirajal ning just seal Panker oma parima tulemuse saavutaski. Ta võistles tüdrukute nooremas vanuserühmas.

Lühiraja distantsi pikkus oli 2,2 kilomeetrit ning Panker läbis selle ajaga 15 minutit ja 23 sekundit. Teiseks tulnud Poola orienteeruja Iga Müller kaotas talle lõpuks kuue sekundiga ning tema aeg oli 15.29. Kolmandaks tulnud Judith Ravell Hispaaniast jäi kahest paremast juba pooleteise minuti kaugusele. Tema aeg oli täpselt 17 minutit.
Pankeri saavutuse teeb veel erilisemaks see, et Otepääl olid kohal vanuseklasside kaupa maailma parimad orienteerujad. Kokku osales maailmameistrivõistlustel 600 noort sportlast 23 riigist. Pankeri ema ning treener Rutti Räbovoitra rääkis, et tema tütre kuuesekundiline edu Iga Mülleri ees oli tegelikult üsna napp. Selle oleks võinud nullida väiksemgi eksimus rajal.
Starti minnes ei olnud kuldmedal kindlasti eesmärk, seda tõdesid nii Panker kui ka tema ema. “Enne starti küsis Brigitte, mis oleks hea tulemus, ja ma vastasin, et koht esimese kahekümne seas,” sõnas Räbovoitra. Tegelikult suutis Kaiu põhikooli õpilane seljatada kõik konkurendid (kokku oli võistlejaid 72) ning näidata finišis kiireimat aega. Siiski ei olnud lõpujoone ületamisel veel päris selge, kes tiitli võidab. Tagant oli veel tulemas Iga Müller, kes samuti esikohta noolis. Brigitte Panker ütles, et jooksu ajal ning isegi veel finišis oli ta kindel, et just Müller saab esikoha. Lõpuspurdiga vähendaski ta vahet kolme sekundi võrra, kuid rohkemaks enam jaksu ei olnud. Kui Müller finišisse jõudis, oligi selge, et Pankeri aeg jääb siiski kiiremaks. Ise põhjendas ta oma edu sellega, et suutis läbida raja vigu tegemata.
Kolmapäeval, 1. mail toimunud pikemal võistlusel (3,3 kilomeetrit) saavutas Panker tubli kuuenda koha. Tema aeg oli 32 minutit ja 56 sekundit ning võistluse võitnud belglannale Tille De Smulile kogunes kaotust 2 minutit ja 45 sekundit. Võitja aeg oli 30.11. Teise koha sai eestlanna Maria Eller ajaga 30.59 ja kolmas oli Poola esindaja Iga Müller ajaga 31.08.
Rutti Räbovoitra rääkis, et lisaks orienteerumisele tegeleb Brigitte veel jooksmise, uisutamise ning suusatamisega. Trenni tehakse terve perega koos. Praegu valmistutakse juba järgmisteks võistlusteks, need on Eesti meistrivõistlused pooleteise nädala pärast ning nendele järgnevad Baltikumi meistrivõistlused.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare