9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKohila kooli juurdeehitis valmis ebatavalisel ajal

Kohila kooli juurdeehitis valmis ebatavalisel ajal

Vivika Veski

Haridusminister Mailis Reps avas eile, 23. mail Kohila gümnaasiumi juurdeehitise, tehes seda ebatavalisel ajal – veidi enne kooliaasta lõppu.

Minister Reps ütles oma kõnes, et tavaliselt avab ta koolimaju septembris ja oktoobris. Kuna tähtaeg seatakse enamasti augustikuusse, et kooliaasta alguseks valmis saada, kipub see mõni kuu üle minema. Ehitaja Ehitus-5ECO OÜ sai aga Kohila gümnaasiumi juurdeehitise – algklasside maja – valmis lepingus määratud tähtajast varemgi.
Reps lisas, et vajadus vallas uusi hooneid rajada annab tunnistust ka sellest, et tegu on elujõulise vallaga.
Uue hoone õnnistas sisse EELK Hageri Lambertuse koguduse õpetaja Jüri Vallsalu, kes on ühtlasi Kohila vallavolikogu esimees. Ta märkis, et uus algklasside maja on ime, sest kuigi riik ehitust ei toetanud, sai see siiski valmis.
Endine Kohila vallavanem, nüüdne Riigikogu liige Heiki Hepner ütles Eesti filmiklassikat parafraseerides, et sellega püha üritus veel ei lõpe, sest renoveerida tuleb koolimaja vana osa. Selle jaoks loodab Kohila vald saada toetust ka riigilt.
Juurdeehitis sai valmis aasta pärast nurgakivi paigaldamist. Ehitustööd hõlmasid olemasoleva koolimaja korpuseid ühendava garderoobiploki lammutust ja selle asemele kolmekorruselise vaheehitise ning kahekorruselise algklasside maja rajamist. Algklasside uues majas on 16 klassiruumi, kaks väikeklassi, kogu koolimaja teenindavad garderoobid, õpetajate kabinetid ja abiruumid. Vaheosas on puhkeala, saal, administratsiooni tööruumid ning ruumid loodushariduskeskuse jaoks, samuti liftid.
„Kohila vald on kasvav vald ja nii on ka meie gümnaasiumis õpilaste arv pidevalt kasvanud. Kohilas on alati olnud haridus prioriteetne valdkond ja kaasaegne õpikeskkond loob selleks paremad tingimused,” sõnas Kohila vallavanema asendaja Argo Luik.
Tegemist oli Kohila valla jaoks väga suure investeeringuga, mille jaoks võttis vald laenu 3 600 000 eurot. Loodetud toetust EL-i struktuurifondidest ei saadud.
2016. aastal alustati projekteerimisega. Juurde- ja ümberehitusprojekti koostas Buune Projekt OÜ. 2017. aasta lõpus korraldati riigihange ehitaja leidmiseks. Riigihankel tegi üheteistkümne osaleja seas parima pakkumuse Ehitus-5ECO OÜ, kellega sõlmiti leping summas 4 158 000 eurot. Omanikujärelevalve leping on sõlmitud ettevõttega Ösel Consulting OÜ. Uus ehitis läks Kohila vallale maksma kokku 4 306 352 eurot.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare