-0.6 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSKohila uus vallavanem on Uku Torjus

Kohila uus vallavanem on Uku Torjus

Täiendatud

Vivika Veski

Kohila vallavolikogu valis 13 häälega Kohila uueks vallavanemaks Uku Torjuse, teine kandidaat Marika Jahilo kogus seitse häält.

Heiki Hepneri viimane tööpäev vallavanemana oli 28. aprillil, 29. aprillil andis ta Riigikogu ees ametivande, et asuda tööle Riigikogu liikmena. Samas taastas ta oma volitused Kohila vallavolikogus. Need lõppesid siis, kui ta asus tööle vallavanemana.

Kohila vallavanema kohale esitati kaks kandidaati – Heiki Hepner volikogu Isamaa fraktsioonist esitas Uku Torjuse ning Jaanus Ernits fraktsioonist Parem Kohila Marika Jahilo.

Uku Torjus on seotud Kohilaga alates aastast 1989, mil tuli tööle tollase Mahtra rohelise vööndi metsamajandisse elektriinseneriks. 1992. aastal lõpetas metsamajand töö, samal ajal alustas aga vastloodud Kohila alevivalitsus ametnike töölevõtmist ja nii asus ta sinna tööle sotsiaalnõunikuna. Aastatel 1993–1999 oli ta valitud ka Kohila alevivolikogu esimeheks. Alates aastast 2002 töötab Torjus Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuametis osakonnajuhatajana, vahepeal oli ta ka poolteist aastat sotsiaalministeeriumis osakonnajuhataja. Ta on lõpetanud Tartu Ülikoolis magistriõppe sotsiaaltöös ja õpib praegu uuesti Tartu Ülikoolis magistriõppes, seekord muutuste juhtimist ühiskonnas. Uku Torjus kuulus Kohila Mõisakooli idee algatajate hulka. Vallavanemana peab ta oluliseks meeskonnatööd ja vallavalitsuse avatust. Torjus lubas arvestada sellega, et Kohila vald ei tähenda ainult Kohila alevit, vaid ka külasid.

Teine kandidaat Marika Jahilo töötab Eesti Rahvusringhäälingus ja osales äsjases valimiskampaanias Elurikkuse Erakonna esindajana. Tema töö on olnud seotud kommunikatsiooni ja turundusega ja nii nimetas ta ka ennast tutvustades Kohila puhul tähtsaks piirkonna turundamist.

Volikogu liige Allar Haljasorg uuris, millised on kandidaadite meelest kolm kõige tähtsamat isikuomadust vallavanema puhul. Uku Torjuse sõnutsi peab vallavanem olema meeskonnatöö vedaja, hea analüüsija ja prioriteetide seadja ning avatud muutusteks ja uuteks asjadeks.

Marika Jahilo leidis, et vallavanem peab oskama inimesi inspireerida ja olema aus. Kolmandat tähtsat omadust nimetas ta kõigepealt inglise keeles, kuna eesti keeles ei kõlavat see tema sõnutsi nii hästi. See on humbleness, mille otsetõlge on alandlikkus. Viimaks määratles ta selle kui aupaklikkuse elu ees.

Uus vallavanem asub ametisse 3. juunist, seni asendab vallavanemat abivallavanem Argo Luik. Vallavanema hääletusel osales 20 volikogu liiget.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare