9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMärjamaal planeeritakse uut tervisekeskust

Märjamaal planeeritakse uut tervisekeskust

Mari Tammar

21. mail toimunud Märjamaa vallavolikogu koosolekul otsustati 11 poolthäälega garanteerida Märjamaale uue tervisekeskuse rajamiseks vajalik valla omafinantseering 609 953,82 eurot.

Kui kõik läheb ladusalt, valmib Märjamaa uus tervisekeskus 2020. aasta lõpuks.
Tervisekeskus on planeeritud neljale perearstile. Projekti teostamiseks vajalikud eelrendilepingud on sõlminud Märjamaa Perearstikeskus OÜ (2 perearsti), Perearst Hiie Tiisler FIE ja Perearst Merike Roseniit OÜ.
„Täna Märjamaal tervisekeskust ei ole. Plaanitav esmatasandi tervisekeskus koondab ühte majja hetkel eri kohtades tegutsevad perearstid. Lisaks perearsti ja -õe teenusele hakkab tervisekeskus pakkuma ka füsioteraapiat, ämmaemandaabi, kooli- ja koduõenduse teenuseid. Ruumide paindlik kasutus loob võimaluse ka sotsiaaltöötaja, psühholoogi, logopeedi, tegevusterapeudi teenuse osutamiseks,” selgitab Märjamaa vallavanem Merlin Suurna. Ta lisab, et pikemas perspektiivis on vajalik uute perearstide lisandumine kogenud kolleegide kõrvale. Noored spetsialistid eelistavad kvaliteetset ja tänapäevast töökeskkonda, mida pakubki planeeritav tervisekeskus.
Märjamaa tervisekeskuse kavandatav asukoht on Märjamaa haigla hoone kõrval, mis asub Märjamaa alevi keskmes. Projekti finantseeritakse 75 protsendi ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fondist. „Kuna ehitushange osutus eeldatavast maksumusest kallimaks, tuleb tegevustega edasi minemiseks suurendada taotletavat toetust. Kui toetuse suurendamine ministeeriumis heaks kiidetakse, on ehituslepingu sõlmimisest alates ehitustegevuseks aega 12 kuud. Seega, kui kõik läheb tõrgeteta, on uus tervisekeskus eelduslikult valmis 2020. aasta lõpuks,” ütleb Suurna.

Projekti kogumaksumus on 1 368 953,82 eurot.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare