-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSMK Hammerlock jättis Kehtna Liual koju kaks kulda

MK Hammerlock jättis Kehtna Liual koju kaks kulda

Siim Jõgis

Kehtna Liud on suurim noortele suunatud maadlusvõistlus Kesk-Eestis. Igal kevadel toob see kokku peaaegu kakssada noort Eesti maadlejat, kellele on viimastel aastatel käinud konkurentsi pakkumas lõunanaabrid.

Tänavu toimus Kehtna Liud laupäeval, 11. mail ning juba 31. korda. Korraldajaklubi MK Hammerlock jättis seekord koju kaks esikohta, kolm teist ning kaks kolmandat kohta.
Eelmisel aastal tähistati suurt juubelit ning võistlused peeti Raplas Sadolini spordihoones. Tänavu oli võistlus-areeniks Valtu spordimaja suur saal, kuhu oli üles seatud kaks matti. Ainuüksi võistlejaid oli kõikide võistlusklasside peale kokku 191. Nendele lisandusid treenerid, lapsevanemad ning niisama huvilised ja terve Valtu spordimaja saal oligi rahvast täis.
Hammerlocki vedaja ning Kehtna Liua korraldaja Leon Reitsak tõdes, et tõepoolest olid olud kitsad. Ometi said kõik võistlused peetud ning parimad välja selgitatud. Võistlejaid oli kõigist Eesti suurematest maadlusklubidest – Aberg, Korrus3, Palusalu SK, MK Nelson, MK Juhan, MK Hammerlock, Englas, Vändra SKP ja mitmest teisest veel. Neile tulid konkurentsi pakkuma kaheksa poissi Liepaja linnast Lätist. Kehtna Liua eelis on muidugi see, et võistlused peetakse Kesk-Eestis, kuhu jõuab igalt poolt mõistliku ajaga kohale.
Võrreldes eelmise aastaga oli üheks uuenduseks tütarlaste võistlus. Naistemaadluses oli neli osalejat ning esikoha võttis Sandra Plamus (MK Juhan). Korraldajaklubi ehk MK Hammerlock teenis kaks kuldmedalit. Daniel Samuel võitles välja esikoha kuni 20 kg kaalukategoorias. Leon Reitsak kiitis enim just Da-niel Samueli plahvatuslikkust ja kiiret otsustavust. Kulla teenis ka Karlis Bollverk kaalukategoorias kuni 75 kg. Hõbemedali teenisid MK Hammerlock maadlejatest Kristof Kasepõld (-23 kg), Dominik Samuel (-27 kg) ja Nikita Mezov (-52 kg). Pronksmedali vääriliselt maadlesid Martin Feklistov (-41 kg) ja Marten Mõtsnik (-35 kg).
Kõige raskemate ehk kuni 85 kg kaalukategoorias saavutas esikoha Rasmus Liisma (Aberg). Talle järgnesid Siim Sander Pindek (Võru) teise, Maksim Gubanov (MK Nelson) kolmanda ja Samuel Veske (Võru) neljandana. Iga võitja sai lisaks kuldmedalile Kehtna liua, teise koha omanik sai hõbemedali ning lisaks anti välja kaks pronksmedalit.
Treener Leon Reitsak heitis pärast võistlusi hetkeks pilgu ka tulevikku. Kehtna Liud on 31 aastaga juurdunud püsivaks traditsiooniks ning loomulikult plaanitakse seda jätkata. Küll aga on Hammerlockil veelgi põhjust optimistlikult tulevikku vaadata. Leon Reitsak avaldas lootust, et juba sügisel kolib klubi oma uutesse ruumidesse Kehtna põhikooli hoones. Ta ütles, et klubi praegune hoone on selgelt amortiseerunud ning juba oodatakse pikisilmi võimalust uues kohas end sisse seada.

Kehtna Liual esitleti esmakordselt juunioride MM-i maskotti

Käesoleva aasta augustis toimuvad Tallinnas Tondiraba jäähallis juunioride maailmameistrivõistlused maadluses. Laupäeval esitles Eesti maadlusliidu president Jaanus Paeväli Kehtna Liua võistlustel esmakordselt MM-i maskotti, mis on hunt nimega Hunter. Kokku pakuti maskotile 37 nime.
Jaanus Paevälja sõnul polnud nimevalik lihtne ülesanne. “Põnevaid kandidaate oli mitu, mistõttu me vaidlesime üsna pikalt. Kuna tegemist on siiski suure rahvusvahelise üritusega, sai osaliselt määravaks Hunteri nime rahvusvaheline kõla,” põhjendas Paeväli. Juunioride MM maadluses toimub 12.-18. augustini Tondiraba Jäähallis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare