8.3 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSNõmme kõrts jätkab majutusasutusena

Nõmme kõrts jätkab majutusasutusena

Helerin Väronen

Alates märtsist on Nõmme kõrtsil uus omanik ja kõrts tegutseb edasi vaid majutusasutusena. Edaspidi pakutakse toitlustust vaid ettetellitud ürituste (sünnipäevad, pulmad, peied) puhul.

Uue omaniku Toivo Hermati sõnul tuleb paljudel meeles mõlkuv küsimus, miks uue omaniku tulekuga toitlustamine lõppes, esitada hoopis eelmisele omanikule. Ajal, mil kõrts uue omaniku kätte jõudis, ei olnud paigal enam sellist kliendibaasi, mis suudaks kohta ära majandada. Kuigi paljudel on Nõmme kõrtsiga oma mälestused, näitas paar esimest nädalat uue omaniku käe all, et päevased käibed on sellised, et koht teenib miinust.
Suureks kulutuseks on ka kõikides ruumides olev elektriküte, mis ajapikku õhksoojuspumpade vastu vahetatakse.
Hermat oli küll arvestanud, et esialgu võibki ettevõte omadega nullis või isegi teatavas miinuses olla, kuid see miinus oli liiga suur, et toitlustamisega jätkata. Toitlustusluba ürituste ajal söögi pakkumiseks on ettevõttel olemas. Hermat loodab, et ühel hetkel saadakse kõrtsiosa taasavada. Selleks on aga vaja investorit või operaatorit, kes kõrtsiosa rendile võtaks. Senikaua tegutsetakse edasi külalistemajana. Kümnes toas on kokku 19 voodikohta. Enamasti majutatakse suviste ürituste ajal lähiümbruses viibijaid ja ehitajaid.
Ajaloolise Nõmme kõrtsi hoonete katuste kehv olukord vajab samuti kiiremas korras tähelepanu. Nii et uuel omanikul tööd jagub. Hermat on Nõmme kõrtsi tuleviku suhtes aga positiivselt meelestatud ja loodab, et kaugel pole see aeg, kui koht täies mahus taas tööle hakkab.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare