Otsasõit jalgratturitele

Täiendatud 30.05 kell 15.15

0
Illustreeriv foto: Siim Solman.

Politsei- ja piirivalveamet

28.05.2019 kella 20.04 paiku juhtus liiklusõnnetus Rapla maakonnas Kohila vallas Vaida-Urge tee 26-ndal kilomeetril, kus tee vasakpoolses servas jalgratastel liikunud 17-aastasele neiule ja 15-aastane noormehele sõitis otsa vastassuunas liikunud ja tee äärde kaldunud tumehalli värvi sõiduauto. Kokkupõrke tagajärjel paiskusid lapsed teepeenrale. Sõiduk põgenes sündmuskohalt. Jalgratturid toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse. Sõidukist maha jäänud osade järgi tuvastas patrull, et tegemist on Ford Mondeoga. Kell 23.44 tabas politseipatrull Kohilas sõidukis Ford viibinud 46-aastase mehe ja 35-aastase naise, sõiduk oli peidetud Vabaduse tänaval asuva maja taha põõsastesse. Sündmuse asjaolud on täpsustamisel.

Politseipatrull tabas Fordis viibinud mehe ja naise tänu tähelepaneliku kodaniku abile, kes oli kuulnud, kuidas joobetunnustega mees ja naine Kohilas liiklusõnnetuse üle vaidlevad, ja informeeris sellest politseid. Menetluse käigus selgus, et autot juhtis alkoholitarvitanud 46-aastane mees, kes peeti väärteokorras kinni. 35-aastane naine toimetati kainenema.
“Siinkohal tahan väga tänada tähelepanelikku kodanikku, kes meile sündmuskohalt põgenenud mehest ja naisest teada andis. Temast oli juhtumi asjaoldue selgitamisel palju abi,” ütles Rapla juhtivuurija Jaan Aas.