11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelRaamatu „Lumivalge ja süsimust” loojad Kaiu põhikoolis

Raamatu „Lumivalge ja süsimust” loojad Kaiu põhikoolis

Kairi Udam, Marika Hõbemäe, Kaiu põhikooli õpetajad

Kaiu põhikooli 1. ja 2. klass ühinesid kevadel rahvusvahelise projektiga „Meie väike raamatukogu”. Iga osalenud klass sai kuus raamatut, mille autorid on Hilli Rand Eestist, Peter Svetina ja Majda Koren Sloveeniast, Przemysław Wechterowicz Poolast ning Martin Zutis Lätist. Raamatutega oli kaasas ka tegelusvihik. Raamatud said õppeaasta jooksul läbi loetud, teemasid arutatud, nende põhjal joonistatud, mõistatatud, luuletatud, kirjutatud ja muid põnevaid tegevusi tehtud.
Lisaks dramatiseerisid meie osalenud klassid kooliprojekti raames kahe raamatu põhjal näidendi: 1. klass Przemysław Wechterowiczi raamatu „Kallista mind“ ja 2. klass Hilli Ranna raamatu „Lumivalge ja süsimust” alusel. Teatrikuu tähistamiseks esitasid mõlemad klassid oma näidendi Kaiu kultuurimajas kõigile teatrihuvilistele. Et kõik oleks nagu päris teatris, tuli 8. klassile oma projekti mõte – sisustada teatrikohvik ja pakkuda teatriteemalisi suupisteid. Noorte näitlejate esinemist oli kogunenud vaatama saalitäis rahvast ja kolme klassi koostöö sujus hästi.
Maikuus saime teada, et lugemisprojekti raames tulevad meile külla raamatu „Lumivalge ja süsimust“ autor Hilli Rand, illustraator Catherine Zarip ja kirjastuse Päike ja Pilv esindaja Katrin Reinmaa. 16. mail oligi see tähtis päev. Külalised köitsid oma juttude ja tegevustega laste tähelepanu. Saadi teada, kuidas on raamatu koostajad omavahel seotud, kuidas valmib raamat, kust tulevad kirjaniku mõtted, kuidas ilmuvad pildid raamatutesse ja palju muud huvitavat.
Lisaks said lapsed kätt proovida muusika saatel joonistamises ja osaleda kassitantsus. Lõpetuseks kinkis kirjastus meie koolile lasteraamatuid ning Hilli Rand ja Catherine Zarip jagasid lastele autogramme.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare