13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSFOTOD: Rahvasprint pakkus Kohila tänavatel vaatemängu

FOTOD: Rahvasprint pakkus Kohila tänavatel vaatemängu

Siim Jõgis

Laupäeval, 4. mail peeti Kohila tänavatel Eesti autospordi liidu KV rahvasprindi neljas etapp. Tähelepanuväärne oli see, et Kohilas toimus selline võistlus esmakordselt. Päeva jooksul käis rajal 98 võistlejat, kes võtsid üksteiselt mõõtu üheteistkümnes võistlusklassis. Kõige rohkem sõitjaid oli 2WD-S võistlusklassis, kokku 25.

« kohta 2 »

“Vesiroos” Kohila rahvasprindi peakorraldaja oli Aivo Rahu MTÜ-st VilSport Klubi. Varem on ta korraldanud rahvarallisid nii Varbolas kui ka Tapal, kuid rahvasprint toimus Kohilas esmakordselt. Rada kulges nii alevi tänavatel kui ka kohaliku ettevõtte Vesiroos territooriumil. Esialgu oli kavandatud raja pikkuseks 1900 meetrit ja see number läks kirja ka protokolli, kuid Aivo Rahu ütles, et tegelikult oli see mõnevõrra lühem. Põhjus seisnes selles, et ühe kohaliku kinnistuomanikuga ei jõutud kokkuleppele ja siis ei saanud rada tema maa pealt läbi viia. Üheksakümmend protsenti distantsist sõideti asfaldi peal ning kümme protsenti kruusal.
Miks just Kohilas? Rahu sõnas, et ta elab selles vallas ning tahtis ühe võistluse korraldada ka oma kodukandis. Üldiselt läks võistlus kenasti, vaid üks sõitja põrkas vastu tänavapiirdeid ning lõhkus need ära. See saab Rahu sõnul korda tehtud käesoleva nädala jooksul.
Erinevate võistlusklasside võitjad on välja toodud veebilehel ralli.ee. Neliveoliste klassis võttis kindla võidu Mitsubishiga sõitnud Mait Pikkof, kes näitas kahes esimeses voorus kiireimat aega, kindlustades sellega ka klassi võidu. Teine koht sai paika alles viimases sõiduvoorus, kus sai parima aja Kaino Traumann, kindlustades sellega ühtlasi klassi teise koha. Kolmandana lõpetas Timo Kukk.
Naiste arvestuses oli kiireim Tiina Ehrbach (Honda Civic), olles kiireim kõigis sõiduvoorudes. Teine oli Liisbet Vaher (VW Golf) ja kolmas Aira Lepp (Nissan Sunny). 2WD-V klassi parim oli Mirko Kaunis (Honda Civic), kes võitis kõik sõiduvoorud. Talle järgnesid Mihhail Borunov (BMW 318TI ) ja Elvis Leinberg (Peugeot 106). J18 klass lõpetati järjestuses Pranko Kõrgesaar (BMW 316I), Tommy Toim (Toyota Corolla) ja Markus Haiba (Honda Civic TYPE-R).
Kõige nooremate, J16 klass oli kõige tasavägisem ning alles viimases voorus kindlustas endale võidu Karl-Kenneth Neuhaus (Honda Civic). Sama punktiarvuga jäi teiseks Tony Schwarzstein (Honda CRX). Kolmas oli Robert Kikkatalo (Mitsubishi Colt). SU klassi võitis Egert Jakobi (VAZ 2105) ja M&L Liiga parim oli Urmas Reigo (VAZ 2101).
Augustikuus ootab ees Varbola rahvaralli, mida korraldab samuti MTÜ VilSport Klubi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare