-1.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRaplamaa parimad ettevõtted

Raplamaa parimad ettevõtted

Raplamaa Sõnumid

Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse (RAEK) eestvedamisel tunnustatakse taas maakonna parimaid ettevõtjaid. Komisjon on oma töö teinud ja iga kategooria võitjad kuulutatakse välja pidulikul vastuvõtul 30. mail Ööbiku Gastronoomiatalus. Ühtlasi kuulutatakse siis välja ka rahva lemmik. Selle selgitamiseks on igaühel võimalus anda oma hääl ühele nominendile.
Selles lehes tutvustamegi põgusalt nominente. Uue kategooriana on pärast mitmeaastast vaheaega lisandunud Vana Kala 25, millega tõstetakse esile maakonnas pikka aega tegutsenud ettevõtteid.

VÄIKE JA TUBLI

Külmaline OÜ – ettevõte tegeleb õhk- ja õhk-vesisoojuspumpade ning maakütte müügi, paigalduse, remondi ja hooldusega, samuti kaubanduslike ja tööstuslike külmutusseadmete paigalduse ja remondi ning sõidukite kliimasüsteemide täitmisega. Kahel aastal järjest on ettevõte pärjatud Äripäeva tiitliga Gasell (kiiresti kasvav) ettevõte.

Minna Sahver OÜ – ettevõte tegi 2018. aastal kiire ja innovatiivse sammu mahetoodete juurutamise suunas, soetades uued seadmed. Investeeringu tulemusel kasvas käive 10%, alustati uute toodete väljatöötamist ja vahetatakse välja suur osa senisest toodangu sortimendist.

Ristipartner OÜ – Kohila vallas tegutsev ettevõte on spetsialiseerunud firmakingitustele, auhindadele ja 3D lasergraveerimisele nii klaasile kui ka kristallile.

TUBLI TALU

FIE Erki Plamus – Erki Plamus on kümme aastat harinud kodutalus ca 450 ha maad, millel kasvatatakse suvi- ja talikultuure. Lisaks on ca 350 ha rendipõldude majandamiseks moodustatud osaühing.

Männiku Piimalambad OÜ ja Männiku talu – talu tegeleb Eestis haruldaste ida-friisi piimalammaste kasvatuse, lüpsmise ja tõuaretusega. On välja arendanud omatoodetud toorainel põhineva toidutootmise. 2018. aasta eesti toidu konkursil pälvis parima talutoidu tiitli Männiku talu lambapiimajogurt.

P.R. Maaviljeluse OÜ – ettevõte on olnud aastaid üks suuremaid maaharijaid ja teraviljakasvatajaid Kohila vallas.

UUSTULNUK

EBD Group OÜ – kolm meest taastasid Atla mõisa endises tõllakuuris viinaköögi, kus toodetakse 2018. aastast kolme naturaalset õunanapsu kohalikust toorainest ja sellest aastast ka kahte kirsinapsu. Tooted on müügil rohkem kui 40 Eesti kaupluses. Oma legendide vestmisega tutvustavad nad Eestit ja Raplamaad üle kogu maailma.

Eufony OÜ – omanäoline lillepood Märjamaal eristub oma kaubavalikult. Lilleseaded ja kimbud on ostjaid niivõrd paelunud, et omanik on nüüdseks avanud ka teise poe.

Joogikunsti OÜ / La Copita – ootamatult julge ja vahva ettevõtmine väikelinnas. Veini- ja õllebutiigis pakutakse tarbijale võimalust osta lahjasid alkohoolseid jooke koos personaalse teeninduse, degustatsioonide ja kultuurset alkoholitarbimist edendavate koolitustega.

VANA KALA 25

A.K.K. AS – aastast 1993. Ettevõte loodi endise Märjamaa EPT traktorite remonditöökoja baasil ja tegeleb tuntud firmade rasketehnika edasimüügiga ning mootorsõidukite hoolduse ja remondiga. Tegemist on stabiilse, ajaga kaasas käiva ning pidevalt majandusmaastikul toimuvate muutustega sammu pidava ettevõttega, millel on kauplus-laod Märjamaal ja Tallinnas ning tütarfirma Leedus.

Adograaf OÜ – aastast 1994. Reklaami- ja kujundusfirma on juhtiv ettevõte oma nišis Rapla maakonnas. Ettevõtte eeliseks on kiirus, kvaliteet ja hind.

Erek OÜ – aastast 1988. Ettevõte alustas ehituskooperatiivina. Praegu on põhitegevuseks fassaadide soojustamine ja paigaldus ning Rootsi hooldusvaba fassaadikivi Marmoroc maaletoomine. Viimastel aastatel on pakutud korteriühistutele terviklahendust. 2018. aastal pälviti Eesti parima korteriühistu rekonstrueerimise tiitel (Alu, Pargi 3).

Fesma Alu OÜ – aastast 1993. Ettevõtte põhitegevusalaks on veisefarmide sisseseaded, nende tootmine, müük ja paigaldus. Koostöös ehitus- ja projekteerimisettevõtetega valmistatakse ja paigaldatakse ka erinevaid metallkonstruktsioone.

Ingle AS – aastast 1992. Juhtiv tööstuskemikaalide edasimüüja Eestis. 2011. aastal ühineti Leedu firmaga Margunas UAB ning moodustati Ingmar Grupp peakorteriga Inglistel. Ettevõttel on kaasaegne keemiatooraine terminal ja oma töös järgitakse keskkonnasäästlikke põhimõtteid.

Kehtna Mõisa OÜ – aastast 1992. Ettevõte tegutseb loomakasvatuses aastast 1997. Kehtna valla suurim põllumajandusettevõte on kogu Eestis tuntud tänu oma vorstitoodetele ja õnnelike õrrekanade munadele. 2018. aastal avati moodsa sisustuse ja automaatikaga veisefarm.

OOM Tulundusühistu – aastast 1987. Ettevõtet on algusest peale juhtinud Heiki Kraam, kes 2017. aastal nimetati Rapla valla aukodanikuks. Ettevõttes pakutakse asutustele, ettevõtetele ja eraklientidele elektrisüsteemide, -paigaldiste ja nõrkvoolusüsteemide korrastamise, remondi ning järelevalve teenust.

Raikküla Farmer OÜ – aastast 1992. Ettevõte tegeleb veise-, sea- ja taimekasvatusega. Koos tütarfirmadega arendatakse põllumajanduslikku tootmistegevust Rapla ja Märjamaa vallas.

RMW AS – aastast 1993. Ettevõte kuulub Eesti arvestatavate transpordifirmade hulka, mis teostab nii rahvusvahelisi kui ka sisevedusid. Aastate jooksul on kujunenud head suhted laevafirmadega ülemeresõitudel Rootsi ja Taani suunal.

Vesiroos OÜ – aastast 1993. Alustati puhkebaasi väljarentimisest, seejärel tegeleti jaekaubandusega ning ehituskaupade müügist sai alguse ehitustegevus. Ettevõttest on kujunenud maakonna suurimaid ehitusettevõtteid Rapla maakonnas.

Destro OÜ – aastast 1991. Algusaastatel peamiselt üldehitustöödega tegelenud ettevõtte meeskond on alates 2004. aastast täienenud noorema insener-tehnilise personaliga ning klientidele pakutakse täielikult kompleksset paketti nõustamisest ja projekteerimisest kuni võtmete üleandmiseni.

Kaiu EKO OÜ – aastast 1991. Tootmisettevõte teostab erinevaid metallitöid alates jooniste tegemisest kuni paigalduseni. Ettevõtte tugevus on n-ö rätsepatöö metallitöödes ehk kliendile pakutakse tema vajadustele vastavaid tehnilisi ja konstruktsioonilisi erilahendusi.

NO REST International OÜ – aastast 1992. Üks esimesi välispartneritega loodud ettevõtteid Raplamaal. Alates 2003. aastast on põhitegevuseks raamatupidamisteenused ning juhtimisarvestus- ja finantskonsultatsioonid.

Orgita Põld OÜ – aastast 1991. Märjamaa vallas tegutseva ettevõtte põhilised tegevusalad on toorpiima, sööda- ja toiduteravilja ning õlikultuuride seemnete tootmine ja müük.

Pureva OÜ – aastast 1992. Tööriistade ja rauakaupade hulgimüügiga ettevõte pakub Eesti ja ka kogu Baltikumi turul kvaliteetseid tööriistu ja nende tarvikuid.

Uniplast OÜ – aastast 1993. Ettevõte toodab spordimatte (nt võimlemis- ja maadlusmatte) ja matkamatte ning kiletooteid. Samuti teostatakse ettevõttes liim- ja leeklamineerimist.

ÄRITEGU

Adam Bd AS – suurim jõuluvalgustuse tootja Balti riikides ja kogu Põhja-Euroopas avas eelmise aasta aprillis Märjamaal Orgital uue tootmishoone, millega kasvas tootmispind 4000 m2ni.

Höhle OÜ – 2015. aastal asutatud ja väga kiiresti arenevas ettevõttes toodetakse fiiberoptilist (valgus)kaablit, mis on vajalik ülikiire andmesideühenduse loomiseks. Lõiuse külas renoveeris ettevõte vana sigala uueks tootmishooneks, kuhu lähiajal ka kolitakse.

Kehtna Mõisa OÜ – Kehtna valla suurim põllumajandusettevõte avas 2018. aastal moodsa sisustuse ja automaatikaga veisefarmi, mis lubab kahekordistada veiste üldarvu. Ettevõtte tegevjuht Siim Riisenberg pälvis eelmisel aastal Eesti parima piimakarjakasvataja tiitli.

ERIAUHIND

ÕF Meraki – Kert Markus Valdek, Iris Juhani ja Kristiina Saarna avasid Kohila gümnaasiumi vanas klassis puhveti.

ÕF Kohver – Kohila gümnaasiumi õpilased Bente Sild, Markus Jürgenson ja Hardi Liiv pakkusid erinevaid teekotti pakendatud maitsekohvisid (kuus maitset).

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare