1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
RSTaevaniMaani meistrikoda sätib end sisse uutes ruumides

TaevaniMaani meistrikoda sätib end sisse uutes ruumides

Siim Jõgis

Eeloleval laupäeval, 25. mail peab TaevaniMaani meistrikoda avamispidu uutes ruumides Raplas aadressil Koidu 20. Kuigi töötoad käivad uues asukohas juba praegu, ütles ettevõtte vedaja Maria Mettas, et ametlik avamine on just laupäeval.

Varem tegutses TaevaniMaani Keraamika OÜ aadressil Tallinna mnt 15, kuid sealsed ruumid jäid väikeseks. Mettase sõnul oligi just see peamine põhjus, miks asukohta vahetati. Vanas kohas oli neil pinda 115 ruutmeetrit, uues kohas on seda enam kui kaks korda rohkem – 336 ruutmeetrit. “See võimaldab meil vastu võtta suuremaid gruppe ning rohkem inimesi. Samuti on meil tänu kolimisele rohkem laopinda,” rääkis Mettas.
TaevaniMaani meistrikoja tegevuse formaat kolimise tõttu ei muutu. Jätkuvad keraamikatöötoad ning samuti korraldatakse salongikontserte. Aadressil Koidu 20 asuv maja on värskelt renoveeritud ning seda vastavalt TaevaniMaani Keraamika OÜ soovidele. Mettas ütles, et on tänulik Stipend OÜ-le, kes on selle kinnistu omanik. Mõned renoveerimistööd on veel küll teha, kuid suurem osa on valmis. Laupäevaselt avamispeolt võivad Mettase sõnul kõik huvilised läbi astuda ning uusi ruume uudistada.
Stipend OÜ esindaja Kristjan Aller rääkis, et mõtteid TaevaniMaani uutest võimalikest ruumidest vahetati juba eelmisel sügisel. Konkreetseid ettevalmistusi ja kalkulatsioone hakati tegema käesoleva aasta alguses. “Eesmärgiks võtsime hoone ja ruumide kaasajastamise ning energiatõhusaks muutmise. Samas soovisime nii sise- kui ka välislahenduses säilitada nõukaaegset tööstuslikku miljööd, mis kokkuvõttes peaks andma boheemlasliku ja hubase hoonete- ja siseruumide kompleksi,” sõnas Aller.
TaevaniMaani ruumide parendamine on vaid üks osa plaanitavatest töödest selles piirkonnas. Sama projekti raames on plaanis laiendada Eesti Posti kandekeskust ja parendada oluliselt ka selle hooneosa ruumitingimusi. Lisaks käib kogu kinnistul uue asfaltkatte ja parkimiskohtade loomine, kuhu tulevad kandekeskuse tarbeks ka elektriautode laadimiskohad.
Veel rääkis Aller, et Stipend OÜ lähiaja plaanid ei piirdu ainult Koidu 20 hoonega. Stipendi kaubamärgi all tegutsevad ettevõtted haldavad ja hooldavad täna endise Rapla KEK-i ning praeguse Koidu äripargi territooriumil üle 7000 ruutmeetri büroo-, lao- ja tootmispinda. Kui sinna juurde lisada ka Okta Centrum, küündib pinnamaht üle 10 000 ruutmeetri. Nendel pindadel toimetab praegu 30 ettevõtet.
“Nii nagu TaevaniMaani ruumide puhul, oleme oma eesmärgiks võtnud luua igale partnerile “rätsepaülikond”. Suurematest projektidest alustame lähiajal Tycroc’i ehitusplaadi laopinna juurdeehitust, lisaks kaalume tõsiselt investeeringut päikesepaneelidesse, nii et kogu meie energiatarve läheks üle taastuvenergiale,” rääkis Aller.
Oma plaanid on ka Okta Centrumiga. “Lisaks oleme sõlminud koostöökokkuleppe väikese arhitektide rühmaga, kes ideekorje raames proovivad leida Okta Centrumile funktsiooni, mida toetaks ka investeeringu tasuvusarvestus ja rekonstrueerimise eelarvestus. Kui kõik plaanid realiseeruvad, võib lähiaastatel tehtud ja eesootavate investeeringute maht küündida mitme miljoni euroni,” sõnas Aller.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare