14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArvamusTule ja veendu ise

Tule ja veendu ise

Raplamaa Sõnumid

Me isegi ei kahtle, et Rapla maakond võiks sulle huvi pakkuda. Koguni siis, kui sa arvad, et tead Raplamaast peaaegu kõike, võid kindel olla, et see „peaaegu” sisaldab sinugi jaoks veel palju põnevat avastamist. Meil siin on nii kaunist loodust, muistseid vaatamisväärsusi, põnevaid seiklusi kui ka kõrgtasemel kultuuriüritusi. Pillame sissejuhatuseks vaid mõned pärlid Raplamaa atraktiivsest keest.
Loomulikult oled sa kuulnud juba 27. hooaega alustavast Rapla kirikumuusika festivalist, mis toob traditsioonikohaselt maakonna eri paigusse paariks nädalaks tuntud interpreete ja väärt muusikat.
Kindlasti on kõrva jäänud ka sõjalis-sportlik Põrgupõhja retk, mida tuntakse kui üht raskemat ja väga head meeskonnatööd eeldavat omanäolist rännakut, mille põhikorraldajaks on juba paarkümmend aastat olnud MTÜ Põrgupõhja Risti Selts. Aga kas sa tead midagi ka Põrgupõhja punkrist, mis paikneb Märjamaa vallas Tiduvere külas? See on koht, kus asus 1946. aastal asutatud Relvastatud Vastupanu Liidu staap. Olgu lisatud, et RVLi punker on kõigi hea tahtega inimeste jaoks 24 tundi avatud. Lisaks metsarahule leiad sealt ka lähemat informatsiooni RVLi võitluste kohta.
Võib olla on sulle kõrva jäänud, aga võib olla ei ole ka, et Rapla maakonda võiks tinglikult nimetada keraamika maakonnaks. Igal suvel, taas juba 20 aastat järjest, sõidab Kohilasse üle maailma kokku tunnustatud keraamikuid, et olla paar nädalat koos, valmistada suuremõõtmelisi saviskulptuure, mis saavad lõpliku vormi Tohisoo pargis asuvas anagama-tüüpi keraamikaahjus. Korraldajaks on Eesti Keraamikute Liit. Kuid võib olla pole sa kuulnud, et tegelikult ei peagi terve aasta ootama, et suvesüdames korraks ehedate savitaiestega kohtuda. Meie Atla mõisa keraamikapoes saab aastaringselt soetada valgest ja pruunist savist käsitööna kohapeal valmistatud esemeid. Lisaks võid samast kaasa võtta ka kohalikke peeneid napse, millel väga erilised nimed. Näiteks pakutakse seal Atla mõisahärra õunanapsi, Muistset õunanapsi, Helisevat õunanapsi, aga ka Atla mõisaproua kirsinapsi.
Kõike seda ja lisaks veel paljut muud saab muidugi osta maakonnakeskusest Väärt Raplamaa Toote kauplusest.
Kõik, millest tuleks rääkida või mis väärib tähelepanu, neljale leheküljele ära ei mahuta. Sellepärast oleks mõistlikum, kui tuled ise meile külla ja veendud oma silmaga. Muide, abiks võiks olla Raplamaa Sõnumite kodulehekülg www.sonumid.ee. Sealt leiad lisaks värsketele uudistele rubriigi „Kuhu minna”, kus ülevaade maakonnas eesseisvatest sündmustest (teated uuenevad iga nädal) ja kui reisil peaks kõht tühjaks minema, siis leiad rubriigist „Head isu” kõigi Raplamaa söögikohtade päevamenüüd, asuvad nad siis Kohilas, Märjamaal, Kehtnas, Järvakandis või Raplas.
Kohtumiseni!

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare