11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSTuletõrjeolümpia tõi kokku ligi 120 last

Tuletõrjeolümpia tõi kokku ligi 120 last

Siim Jõgis

Märjamaa valla tuletõrje­olümpia ajalugu ulatub tagasi aastasse 2003. Sellest ajast saati on üritust vedanud Valgu vabatahtlik päästekomando eesotsas Meelis Remmeliga. Tänavune sündmus leidis aset teisipäeva, 21. mai hommikul ning tõi kokku ligikaudu 120 last kümnest Märjamaa valla lasteaiast ning üheteistkümnest rühmast.

Tegemist on lõbusa üritusega, kus paljud lapsed saavad oma esimese kokkupuute tuletõrje valdkonnaga. Esmalt olid Meelis Remmel ja teised päästjad üles seadnud teatevõistluse, mis koosnes päästevaldkonnaga seotud elementidest. Näiteks tuli lastel teha mängult telefonikõnesid, et anda teada tulekahjust, panna selga päästjate riided ning veeretada tühja rehvi. Kõik see käis kiiruse ja aja peale. Kõrvaltvaatajale võisid need ülesanded tunduda keerulised, kuid lapsed tulid nendega kenasti toime. Kohati küll õpetajate abiga.

Hetk teatevõistluselt.

Tuletõrjeolümpiast võtsid sel korral osa Valgu, Varbola, Sipa, Kasti, Orgita, Laukna, Kabala, Purku, Lipa ning Märjamaa Pillerpalli lasteaed. Tänavu olid kõik osalejad Rapla maakonnast ning suuresti Märjamaa vallast. Meelis Remmel rääkis, et varasematel aastatel on käinud tuletõrjeolümpial ka rühmad näiteks Kiilist ja Turbast. Traditsiooniliselt leiab see üritus aset Valgu põhikooli esisel muruväljakul ning kevadisel ajal. Kooli direktor Ants Riismaa oli hoolitsenud selle eest, et plats oleks ilusti korras ja niidetud.

Lastele oli tuletõrjeolümpia lõbus üritus.

Üks asi on see, et lastel oleks tore hommikupoolik ning nad saaksid end võistlustel proovile panna. Teisalt on korraldajate huvi muidugi ka selles, et lastel tekiks side päästevaldkonnaga ning võib-olla juba ka huvi. Seda eesmärki täitis ka võimalus teha päästeameti masinate ning tehnikaga lähemat tutvust. Nii poistel kui ka tüdrukutel tundus olevat lõbus masinate sisu ja varustust uurida.

Veepaaki täidab võitluste hing ja korraldaja Meelis Remmel.

Märjamaa valla tuletõrjeolümpiast ongi aja jooksul välja kasvanud mitmed praegused päästjad. Nende seas näiteks Meelis Remmeli poeg Raino Remmel ja Tauno Sau. Mõlemad olid teisipäeval ka Valgus kohal ning aitasid võistlusi läbi viia. Esikoha peale heitlemine ei olnudki võib-olla päeva kõige olulisem osa. Väikese auhinnaga, mille olid välja pannud Rapla Espak ja Balbiino, läksid tagasi lasteaeda või koju kõik mudilased. Lisaks said lapsed medali, mille oli valmistanud Valgu põhikooli poiste tööõpetuse õpetaja Bruno Born.
Nüüdseks on Meelis Remmel tuletõrjeolümpiat vedanud kuusteist aastat. Sellega plaanid ei piirdu. “Kakskümmend tahaks välja venitada,” sõnas ta.

Toimekad pritsumehed.
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare